Bayern München till final i Champions league

FOTBOLL

Bayern vann den andra semifinalen i Champions League med 2-1 över de regerande mästarna Real Madrid.

Detta innebär att Patrik Andersson får spela final 23 maj på Meazza stadion i Milano mot Valencia.

Bayern München fick en smakstart och inledde matchen mycket starkt med tre relativt goda målchanser redan under de första minuterna. Och ett mål endast 7.14 in i matchen.

Matchens första målskytt var Giovane Elber, som riktigt forcerade in bollen i mål efter turbulens vid Real Madrids mål och gav Bayern den start som de eftertraktade.

Men Real Madrid gav inte upp. 17 minuter in i matchen slog Roberto Carlos en crossboll över till Raùl, vilken gjorde en fantastisk nedtagning, passade sedan Figo, som satte 1–1. Real fick nu kontakt med Bayern igen.

Även om Real kom in i matchen och tog över allt mer efter målet så kom de inte förbi Patrik Andersson och kompani i den tyska backlinjen. Och med 34 minuter spelade tog Bayern åter ledningen genom Jens Jeremies.

Under den andra halvleken höll Bayern München undan för de forna mästarna. Det skapades inte många chanser, och de få som var, var Bayerns. Matchen slutade 2–1.

Bayerns försvarsspel, med svenske Patrik "Bjärred" Andersson, höll hög klass under hela matchen, liksom de gjorde i den tidigare matchen i Madrid.

Bayern München möter i finalen den spanska klubben Valenciai Milano den 23 maj.

Sist Bayern München var i Champions League-final var 1999 då de mötte Manchester United, men förlorade efter två mål på tilläggstid av United

Heidi Silvander