”Jag är redo för landslaget igen”

Andreas Anderssson har hittat målformen och tror på spel i Blågult

1 av 2
Han är tillbaka... Den stora målsskytten Andreas Andersson, alltså. Efter två nya mål igår mot Malmö tycker han själv att han håller för landslaget. Och storformen han hade innan han blev proffs är på god väg.
FOTBOLL

MALMÖ. Andreas Andersson funderar på landslaget igen.

- Jag är redo, säger han

Med sina två mål mot Malmö FF visade han att han är tillbaka i den målform som gjorde honom så het innan han försvann från Göteborg till Milan och senare Newcastle.

- Det tycker jag absolut. Jag spelade inte kontinuerligt under mina år i Italien och England och det är det som jag behöver göra.

Vi vet hur det gick i fjol. AIK köpte hem honom för drygt 20 miljoner kronor och 1 maj gick korsbandet av.

- Det var fjärde omgången av allsvenskan. Nu är jag fysiskt mycket starkare med mycket löpträning bakom mig.

Mycket bra bakåt

AIK gjorde en svag första halvlek. Om man ser till det offensiva. Defensiven var klockren.

Mittbacksparet Teddy Lucic och Benjamin Kibebe var riktigt bra.

- Dom fungerar väldigt bra tillsammans och det roliga är att Benjamin vågar att ta för sig allt mer även i anfallsspelet. Samtidigt som han är suverän i försvarsspelet, säger tränaren Olle Nordin.

AIK blir farligt

Medan MFF inte alls kom upp i den nivå man höll när man slog AIK i allsvenskans premiär så visade AIK den här gången upp ett stabilt lagspel som bör kunna räcka väldigt långt om det fortsätter att utvecklas som efter paus.

- Första halvleks anfallsspel var direkt dåligt, säger Olle Nordin.

Att det ändå stod 1-0 berodde på Andreas Andersson. Ur ingen chans alls vände han fram och tillbaka ensam mot tre MFF-försvarare och fick in bollen via Jimmy Tamandis täckande ben.

När sen MFF valde att plocka bort Zlatan Ibrahimovic, som var den ende som oroade AIK-försvaret, blev andra halvlek snudd på utklassning. Det var helt enkelt den klasskillnad som det kanske ska vara mellan tippade topplaget AIK och nykomlingen MFF.

Här är Andreas mål i går

Stefan Alfelt