Andreas Andersson tillbaka i landslaget

Lars Sandlin: Spännande att se om han tar vara på chansen

FOTBOLL

I dag presenterades Sveriges landslagstrupp till VM-kvalmatcherna mot Slovakien och Modavien i början av juni.

För överraskningarna står två nygamla namn, AIK:s Andreas Andersson och Mathias Svensson i Charlton.

Efter fem spelade matcher ligger Sverige på en tredjeplats i den fjärde VM-kvalgruppen, på samma poäng som ledande Slovakien. Segraren i gruppen är direktkvalificerad till VM-slutspelet i Korea, som drar igång om ett drygt år. De svenska förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Tommy Söderberg presenterade ett landslagstrupp med få förändringar, då de radade upp spelarna som deltar i de viktiga kvalmatcherna mot Slovakien på Råsunda den 2 juni och mot Makedonien på Ullevi den 6 juni.

”Han håller inte måttet”

Duon Lars-Tommy presenterade två nygamla namn, AIK:s Andreas Andersson och Mathias Svensson som visat nätkänning i Charlton. Andreas Andersson är tillbaka igen efter skadedrabbad period i fjol och Mathias Svensson har framför allt imponerat på Lars-Tommy sedan nyår. Sedan han tog en ordniarie plats i Premier League-laget Charlton har han lyckats stänka in sex ligamål.

Men Aftonbladets sportkrönikör Lasse Sandlin är inte lika imponerad.

- Jag anser inte att han håller måttet för en landslagsplats, men som inhoppare kanske han kan vara bra att ha. Däremot Andreas Anderssons comeback i landslaget är spännande. Vi får väl se om han tar chansen, säger Lasse Sandlin.

Vad säger du om spelartruppen i stort.

- Jag har inga direkta invändningar, förutom att det som vanligt ser tunt ut på ytterback-sidan. säger Sandlin.

Svenska truppen:

Claes Thunblad