Fiorentina vill ha Hedman

"Italienska ligan är lockande"

FOTBOLL

STOCKHOLM (TT)

Fotbollslandslagets målvakt Magnus Hedman vill lämna engelska Coventry.

Ny adress kan bli Fiorentina i italienska serie A.

- Vi har haft en del kontakter, och jag vet att de är intresserade av Magnus, säger Hedmans agent Claes Elefalk till TT.

Foto: JOACHIM LUNDGREN
LÄNGTAR TILL ITALIEN? Magnus Hedman kommer att lämna Coventry. Italienska Fiorentina är en av klubbarna som vill köpa honom.

Det är som ersättare för Francesco Toldo, som är på väg till Barcelona, som Fiorentinas tränare Roberto Mancini uttryckt sitt intresse för Magnus Hedman.

Med i bilden finns också 26-årige Flavio Roma från serie B-klubben Piacenza - en målvakt som dock anses vara ett betydligt dyrare köp än den svenske landslagsmålvakten.

- Det talas om ungefär 90 miljoner kronor för Roma, medan Magnus kanske skulle kosta hälften, säger Claes Elefalk sedan uppgifter om Fiorentinas intresse för Hedman läckt ut i italiensk press.

Enligt Elefalk har inga förhandlingar inletts, men han bekräftar att det har förekommit diskussioner med Fiorentinas ledning.

- Det har framgått att de är intresserade av Magnus, men klubben måste i så fall gå via Coventry om det ska bli affär, säger Elefalk.

- Sånt här kan dra ut på tiden. Det kan ta både en och två månader innan man vet definitivt vad som händer.

Inte hört något

För Hedman själv kommer uppgifterna som en nyhet.

- Fiorentina? Jaha.., säger han efter landslagets träning i Göteborg på måndagen.

- Det hade jag inte hört något om, men ligor som den i Italien och i Spanien är alltid lockande. Fast just nu vill jag bara koncentrera mig på VM-kvalet. Framtiden får vänta till på torsdag, och det är därför jag inte pratat med Elefalk än. Vi har sagt att vi ska ta allt sånt där lite senare.

I dagsläget tyder allt på att den svenske landslagsmålvakten inte gör Coventry sällskap ner till division 1 nästa säsong. Hedman har redan i år petats av managern Gordon Strachan till förmån för 19-årige Chris Kirkland, och han har mellan raderna uttryckt att han vill lämna klubben.

- Jag säger inget om det där, men folk kan nog dra sina egna slutsatser, förklarar Hedman.

Svenskklubb

Om affären blir av skulle Hedman hamna i en klubb med stor svensktradition. Fiorentina är klubben som ur blågul synvinkel ofta förknippas med Kurre Hamrin, och efter honom har svenskar som Glenn Hysén och Stefan Schwarz haft Artemio Franchi-stadion som sin hemmaarena.

Till nästa säsong väntas även Baris lagkapten Daniel Andersson hamna i Fiorentina.

Jakob Sillén/TT

ARTIKELN HANDLAR OM