”Vi spelade excellent”

Svennis hyllade sitt landslag efter segern i Grekland

FOTBOLL

LONDON

Frågan är vem som är störst av Englands hjältar i dag:

Den Lille Målmaskinen?

Den Siste Mohikanen?

Den Store Mäster-coachen?

Vi talar förstås om Paul Scholes, som petade in 1-0 med högertån i 64:e minuten, om David Beckham som sköt 2-0 på frispark i 87:e - och om Sven-Göran Eriksson, som vann sin femte raka match som engelsk förbundskapten.

Det är bara att välja vem man vill.

För Svennis handlar det ändå bara om LAGET.

- We did well, log han i BBC:s kameror efter slutsignalen i Aten, och det var ett understatement till och med för att komma från ett diplomatämne som Eriksson.

Nyckelordet, enligt Svennis, var "tålamod".

- Vi spelade bra i första halvlek, trots att det inte blev några mål då. Men vi tog det lugnt och förhastade oss inte. Vi tillät inte grekerna skapa särskilt mycket.

- Sen växte vi efter paus och uppträdde excellent. Vi förtjänade verkligen att vinna, sa Svennis.

"Inte bara att hämta poängen"

Även om Grekland gjorde en oväntat blek insats betonade Eriksson gång på gång hur svårt det är att vinna i Aten.

- Det är inte bara att åka hit och hämta tre poäng. Jag är oerhört nöjd med att vi har klarat det. Jag blir ständigt påmind om att jag slagit ett rekord med fem raka segrar, men det betyder ingenting. Det viktiga är nu att se framåt mot Tysklandsmatchen.

Gruppfinalen går den 1 september, och om Svennis lyckas med "miraklet" att slå tyskarna på bortaplan kan båda lagen hamna på samma slutpoäng i VM-kvalgruppen.

Då blir det en målskillnadsaffär, och med Albanien kvar att möta hemma kan England mycket väl plocka in tyskarnas försprång på fyra mål.

- Det ser i alla fall ut som om vi kan ordna en andraplats i sämsta fall. Det betyder en chans i play off till hösten, säger Svennis.

Just nu blåser det alltså kraftig medvind för engelsmännen. Det VM-slutspel som såg så avlägset ut innan Svennis ankomst finns inom klart räckhåll.

Vilken frisyr lagkaptenen David Beckham i så fall kommer att ha i Japan och Korea år 2002 låter vi vara osagt. Men han lutar i alla fall åt att raka av sig mohikanfrillan efter äventyret i Grekland.

Nu ska fler bli mohikaner

- Men det är flera andra som lovat att de ska börja med mohikan om vi kom tillbaka från Grekland med tre poäng. Det ska bli ett nöje att träffa dem nu, sa Beckham i tv efter matchen.

Han gjorde ett snyggt frisparksmål igen, det var hans tredje fullträff på fyra landskamper, men den här gången såg också den grekiske målvaktens agerande lite konstigt ut. Han stod som en grekisk staty, fastnaglad på mållinjen, när Becks boll letade sig in. Frisparken såg inte otagbar ut.

Den lille evighetsmaskinen på mittfältet, Paul Scholes, gjorde för sin del sitt 13:e landslagsmål och visade sin enorma betydelse för Svennis lagbygge.

- Det var ett fantastiskt arbete från varenda spelare i laget. Vi har en bra position i gruppen nu. Allt är upp till oss själva, sa en glädjestrålande Beckham.

Svennis fantastiska facit med England - från Spanien till Grekland

Peter Wennman