Mästarskål efter Pascals mästarmål

FOTBOLL

Roy Hodgson och Pascal Simpson var de stora segerhjältarna när hårdsatsande storklubben FC Köpenhamn blev danska mästare för första gången på åtta år.

- En helt fantastisk känsla att få avgöra på hemmaplan inför 40000 åskådare, säger Pagge.

Foto: pressens bild
hvergang! Pascal Simpson firar ligatiteln med en STOR starköl.

Han hoppade in när det återstod en kvart av matchen mot ligatvåan Bröndby på Parken. Bröndby hade precis reducerat till 1-2.

- Det kom ett inlägg från kanten. Jag går mot första stolpen och glider fram mot bollen och styr upp den i nättaket. Fattade direkt att det var ett avgörande mål.

Danskarna firar med öl - STORA öl

Enormt jubel såklart och sen fick Simpson veta hur man firar guld på danska.

- Direkt efter slutsignalen kom det in en massa stora, och då menar jag riktigt stora flaskor öl och lika stora ölglas som vi gick omkring med på planen. Danskar kan fira och då firar man med öl, säger Pascal.

Tilläggas kan att Carlsberg sponsrar klubben.

FCK är vid sidan av Bröndby Danmarks största klubb. Ett börsnoterat miljonföretag som köpt nationalarenan Parken som man nu planerar att bygga ett hotell intill.

Satsar stenhårt på Champions League

- Det finns oerhörda resurser i klubben som kommer att användas för en rejäl satsning inför Champions Leauge nästa år, säger Pascal Simpson.

Genom åren har FCK trots spektakulära spelarköp som när man tog hem Brian Laudrup från Chelsea mest misslyckats. Enda tidigare ligasegern kom 1993.

Därför är Roy Hodgson återigen oomstridd mirakeltränare. Han har precis som han gjorde i Halmstad, Malmö och som förbundskapten för Schweiz landslag bevisat att han är en tränare som har unika egenskaper när det gäller att skapa vinnande lag.

Stefan Alfelt