Delad pott i Göteborgsderbyt - Häcken skakade Blåvitt

FOTBOLL

GÖTEBORG

Derbyt mellan IFK Göteborg och Häcken på Gamla Ullevi bjöd inte på någon större fotbollsunderhållning.

En kampmatch i lågt tempo där IFK hade det mesta av spelet, men där Häcken skapade chanserna.

1-1 var de båda tränarna nöjda med.

IFK Göteborg hade några minuter i början av den första halvleken där spelet stämde bra och laget skapade ett par hyfsade avslut. Men, sedan kom det av sig och Häcken stack allt mer upp på IFK:s planhalva.

- Jag vet inte riktigt vad som hände där. Efter inledningen visade vi upp ett spel som inte ledde till någonting alls, sade Göteborgs tränare Stefan Lundin.

Istället blev det nu Häcken som tog ledningen i matchen i den 32:a minuten, något som var helt rättvist sett efter kvaliteten på målchanserna. Det var Peter Eriksson som kämpade till sig bollen på mittlinjen, sedan drev han själv fram över IFK:s planhalva och sköt förbi Bengt Andersson i Göteborgs mål.

Ovana positioner

På grund av skador - Fredrik Karlsson, Sebastian Henriksson och Jimmy Svensson - och avstängning på Magnus Erlingmark tvingades Stefan Lundin möblera om rejält i laget. Det gjorde att flera spelare kom att spela i ovana positioner och det tog drygt halva matchen innan samarbetet började fungera.

- I den andra halvleken tyckte jag att vi visade betydligt bättre vilja och organisation, sade Stefan Lundin.

Poängräddare för IFK Göteborg blev Kabba Samura som bara gjort ett inhopp tidigare i allsvenskan i år, matchen mot Sundsvall. På ett perfekt inlägg från höger av Steinar Pedersen kunde han från nära håll stöta in kvitteringen.

Starka mittbackar

Göteborgs anfallspar, den enda lagdel som var ordinarie med Tomas Rosenkvist och Gustaf Andersson, hade stora problem med Häckens mittbackar Ulf Hollsten och Niclas Svensson. De blåvita anfallarna fastnade gång på gång i Häckens starka mittbackslås.

- Ulf och Niclas var mycket duktiga och bidrog starkt till att vi fick med oss en poäng, sade Häckens tränare Torbjörn Nilsson efter matchen.

- Även om IFK hade mer av spelet ber vi inte om ursäkt för den här poängen. Jag tycker att vi hade de klart bästa chanserna.

Leif Brändström/TT

ARTIKELN HANDLAR OM