Malmös ledningsmål knäckte Trelleborg

FOTBOLL

Trelleborg

Kortedalas Kenneth Gustavsson blev Malmö FF:s matchhjälte med ett ledningsmål som lugnade spända nerver i skånederbyt mot Trelleborgs FF.

Malmö vann till slut med 4-0 (1-0). En storseger som inte alls speglar kvaliteten på Malmös spel.

Det nådde inga högre höjder.

Därför bör Trelleborg vara ordentligt oroade över förlusten. För laget höll spelet uppe ända tills Kenneth Gustavsson drog i väg en boll från 25 meter. Bollen tog i ribban och gick sedan i mål via målvakten Pål Lundins rygg.

Då gick luften ur TFF.

- Helt sanslöst att få till en sådan träff. Den kunde vi inte göra något åt. Men de tre andra målen som de fick kom efter slarv och markeringsmissar. Vi är för snälla i eget straffområde. Där måste man sätta ut armar och vara lite fränare, sa Trelleborgs back Mikael Danielsson och tillade:

- När man släppt in så många mål som vi gjort hittills, är det viktigt att få första målet. Får motståndaren det blir det nervöst, hur mycket vi än snackar om att hålla oss lugna och ha tålamod.

Pål Lundin har ett läckande försvar framför sig. Han gjorde flera fina räddningar, bland annat en när Zlatan Ibrahimovic kom helt fri.

Kenneths dräpande skott

Trelleborg höll igång ett hyfsat spel och hade tryck på Malmö och ett ribbskott innan Kenneth Gustavsson slog till.

Innan dess var han helt anonym på mittfältets högerkant.

Efter ledningsmålet i den 42:a minuten piggnade han till och gjorde 3-0 när det var drygt tjugo minuter kvar.

Men Kenneth, som värvades från Kortedala IF, snackade mest om det första, 1-0 före pausen.

- Lite tursamt var det nog. Men jag fick en go träff.

Han spelade sin fjärde allsvenska match och den tredje från start i Malmös ljusblå tröja. Och gjorde sina första mål i sin korta allsvenska karriär.

Zlatans bolltrollerier

Några mål blev det inte för Zlatan Ibrahimovic. Men några blixtrande uppvisningsnummer med bollen, och det gillade publiken, 6 563 personer på Vångavallen. Plus en varning efter en ful grej med dobbarna före i en duell med Mikael Danielsson.

Malmö har nu samlat en hög med poäng som kan bli värdefulla när Zlatan försvinner till holländska Ajax 1 juli och allsvenskan går in i den tuffa höstspurten.

Men det fanns andra som skötte om målgörandet.

Kenneth Gustavsson 2 mål, Jörgen Ohlsson och Peter Ijeh vardera ett.

Bo Harmby/TT