Här är ditt nya liv - Svensson

Svenske mittfälts- stjärnan på plats i Southampton: Det är ett äventyr

FOTBOLL

SOUTHAMPTON

Anders Svensson, 25 i juli, tar en tugga av oxfilén på Los Marinos i Southamptons tjusigaste stadsdel och har vissa frågor att ställa.

- Hur gör man med såna som Roy Keane och Dennis Wise...ska man sparka tillbaka när man får sig en smäll?

En sak i taget, Anders, en sak i taget.

nya hemstaden I går anlände Anders Svensson till Southampton - för att bekanta sig med staden och sin nya klubb. En läkarundersökning är allt som återstår innan han skriver under kontraktet med den engelska Premier League-klubben. Foto : KEITH HAMMETT

Sportbladet kör vårt senaste fotbollsproffs och hans agent Kent Carlzon till flotta Ocean Village, det har varit en dag av presskonferenser, resande och en första bekantskap med hamnstaden Southampton, och nu kurrar det svårt i Svenssons mage.

Det blir en köttbit med utsikt över hela flottan av svindyra motorbåtar, och Anders säger:

- Det är min dröm att ha en egen båt liggande här. Jag har redan spanat in en speciell. En vacker dag, så...

Han gillar vad han ser.

Bara en inspark från där vi sitter ligger terasshusen med balkonger ut mot hela härligheten, och det har getts vissa signaler om att det kanske råkar bli en lägenhet ledig snart, lagom till Anders Svenssons ankomst. Det är "bara" 15 000 i månaden i hyra och Southampton FC lär ha bra kontakt med hyresvärlden.

Boendemiljön är viktig

Livet kunde te sig sämre.

- Det är ett äventyr...jag är uppväxt med Tipsextra i tv och jag kunde inte önska mig bättre än det här. Southampton verkar så lagom, så vänligt, och det där är noga för mig. Jag måste bo i en miljö jag trivs i.

I samma andetag erkänner han att "det skulle bli ruskigt svårt" om ett lag som Liverpool blandade sig i leken och gav ett bud efter första säsongen i "The Saints".

- Det är ju mitt favoritlag. Jag vet inte...vill man byta till ett bättre lag i en stad som inte är lika vacker?

Det får bli en senare fråga, precis som så mycket annat. Först ska läkarundersökningen klaras av i dag, sen ska papperen skrivas under, sen ska Anders spela med Elfsborg mot den svenska versionen av Änglarna på måndag, sen ska det fixas en massa praktiskt innan den svenske mittfältsstjärnan kan ansluta sig till Southamptons träningsläger i La Manga i början av juli.

Mycket ska falla på plats innan Anders behöver fundera på hur han ska hantera hårdingar som Patrick Vieira, Roy Keane eller Dennis Wise i Premier League till hösten. Det ska tillsättas en manager i hans nya klubb, till exempel.

Det är ställföreträdaren Stuart Gray som vurmat för Svenssons namn och sagt att han är precis den spelare klubben behöver. En offensiv speluppläggare på mitten. Ett ankare i hamnstaden, om ni vill.

Men tänk om han inte faller den nye chefen på läppen?

- Jag vet vad jag kan och jag vet vad de vill ha. Jag oroar mig inte för det. Jag har fått så positiva signaler hela vägen, säger Anders.

Redknapp väntas bli ny manager

Ny manager blir troligen Harry Redknapp, tidigare West Ham. En av de mittfältstalanger han vårdat så ömt, Frank Lampard, var i går inblandad i en jätteaffär med Chelsea.

Det talades om 11 miljoner pund i övergångspengar. Det kan kan jämföras med de drygt 11 miljoner KRONOR Elfsborg fått av Southampton, 750 000 pund.

Så mycket lär det inte skilja i värde när det kommer till spelet på plan.

- Jag är i alla fall otroligt nöjd med min personliga deal. För ett förstaårsproffs är det kanonbra. Sen säger ju kontraktet att det kan förhandlas om efter första året...

Anders inspekterade både den gamla, täta arenan The Dell och det nya, flådiga bygget (480 miljoner kronor) som i folkmun kallas The New Dell och ska stå klart till hösten. Han kände sig varmt välkommen var han än satte ner sin känsliga högerfot denna dag.

Sent i går kväll knappade han in en ny film på betal-tv:n på hotellrummet och avslöjade att han är "total filmgalning, jag ser allting och samlar dem på dvd-kassetter".

Den bästa film han sett heter "Nyckeln till frihet" med Tim Robbins och Morgan Freeman.

Nyckeln till frihet kan också vara ett proffskontrakt med Southampton, en lägenhet med balkong och en egen båt liggandes nedanför.

Southampton - en historisk hamnstad

Peter Wennman