Anderssons sjabbel kostade AIK matchen

”Han var väldigt bedrövad efter matchen”

FOTBOLL

STOCKHOLM (TT)

Det var en måstematch för både AIK och Halmstad på Råsunda på onsdagen.

De två tippade topplagen ligger i mitten av den allsvenska tabellen och vill inte släpa efter topplagen.

Halmstad spelade säkert och smart och vann med 3-2 (1-0).

AIK-målvakten Daniel Andersson var inte i praktslag. Han skulle möjligen ha kunnat tagit båda Halmstads spelmål som nickades in och han sjabblade med bollen flera gånger ytterligare under matchen.

- Han var väldigt bedrövad efter matchen, men vi delar alla ansvaret, säger AIK-tränaren Olle Nordin.

AIK hade ett stort bollinnehav inledningsvis men Halmstadsförsvaret spelade säkert och AIK-anfallen blev aldrig riktigt giftiga.

Halmstad ställde snabbt om till anfall, och Robert Andersson och Henrik Bertilsson kom ganska lätt igenom hemmaförsvaret.

- Vi var för långt ifrån Halmstadspelarna i första halvlek och försökte rätta till det i halvtid, säger Nordin.

Halmstad fick första målet redan efter nio minuters spel då Torbjörn Arvidsson nickade in bollen efter ett inlägg.

0-2 kom bara fyra minuter in i andra halvlek då Petter Hansson nickade in bollen efter en frispark.

- Det var två lag som spelar ganska lika. Därför blev första målet väldigt viktigt. Vi fick matchen dit vi ville tack vare nickmålen. Vi hade tur, säger HBK-tränaren Tom Prahl, som framför allt var nöjd med lagets arbetsinsats.

- Som vi löpte i dag har vi inte gjort tidigare i vår. Jag hoppas att vi kan fortsätta att ha den här inställningen. Vi ska löpa och kriga även nästa gång.

Matchen såg ut att punkteras definitivt när Halmstad fick en straff fyra minuter från slutet. Tommy Jönsson slog in den.

Många av de drygt 14 000 på Råsunda valde då att lämna arenan. De fick inte se när Patric Andersson gjorde 1-3 och Daniel Tjernström skjuta in 2-3.

Halmstad klev uppåt tre placeringar i tabellen och närmar sig topplagen. För AIK ser det fortsatt tungt ut. Det saknas självförtroende och det saknas variation och fantasi i de fasta situationerna. Tio hörnor utan minsta tillstymmelse till farlighet visar att laget saknar något.

- Det är klart att det känns motigt, för det kändes i dag som om vi inte var så långt efter och vi inledde positivt. Kan vi bara fortsätta att ha en positiv inställning så trillar nog segrarna in snart, säger Nordin.

Ingela Ahlberg/TT