Grattis...

...Klas Ingesson, 33,

FOTBOLL

vars Lecce klarade sig kvar i italienska serie A efter 2–1 hemma mot Lazio.

Foto: ap
Klas Ingesson - i duell med Romas Emerson.

– Tack. Det var skönt. Inte minst för mig som kom till klubben som en slags hjälpreda. Det känns som jag spelat på alla positioner.

Men i går gick du ut tidigt i andra halvlek.

– Ja. Vi visste ju att seger var det enda som räknades. Vi tog ett snack om att eventuellt sätta ner mig som försvarare, men jag tyckte själv att det var bättre att ta in en anfallare i stället.

Visste ni att ni var klara när slutsignalen gick?

– Ja. Vi hade bäst resultat i inbördes möten med de andra lagen – och om vi bara vann skulle vi klara oss kvar. Skönt att slippa ett nervigt omspel.

Du tillhör Marseille och har varit utlånad till Lecce. Vad händer nu?

– Jag vet inte. Vi ska prata med både Lecce och Marseille i morgon (måndag). Jag har trivts här. Jag är inte sugen på att återvända till Marseille, och de har ju sagt att de vill sälja mig.

– Enligt min agent Vincenzo Morabito finns det även andra italienska klubbar som är intresserade.

Ingen chans att du återvänder till allvenskan?

– Nej, tror knappast det. Marseille vill ha ut en del pengar och sedan har jag tänkt mig en säsong till i utlandet innan jag flyttar hem. Då kanske det blir spel med Ödeshög eller något annat lag i en lägre division.

Till sist, vad önskar du dig mest just nu?

– Att få komma hem till Sverige. Familjen har varit här i ett par veckor nu, men det ska bli skönt att få komma hem och snickra på huset och ägna sig åt lite skogsvård.

Michael Wagner