Barca vinner kampen om jätten Campbell

FOTBOLL

LONDON

Arsenal tycks ha förlorat kampen om Tottenhams försvarsklippa Sol Campbell.

Allt pekar på att Campbell, given i Sven-Göran Erikssons landslag, skriver på för spanska Barcelona.

Foto: AP
Tottenhams backklippa Sol Campbell har placerats i många klubbar den senaste tiden.

Campbell fanns på plats i söndags kväll när Barcelona slog Valencia med 3–2 och säkrade en plats i nästa säsongs Champions League. Ett av hans villkor för att flytta till Spanien var just att klubben skulle uppnå det målet.

Samtidigt verkar det som om Barcelona säljer fransmannen Emmanuel Petit till Chelsea. Den förre Arsenalspelaren vill tillbaka till London och Chelsea är berett att betala 90 miljoner kronor.

En annan londonklubb, West Ham, har som bekant förlorat Frank Lampard till Chelsea. Nu slåss West Ham också för att få behålla Trevor Sinclair på Upton Park. Sinclair vill flytta, men klubbdirektören Paul Aldrige sa i går att det inte kommer att bli aktuellt, andra klubbar göre sig icke besvär.

Han var nära att hamna i uppflyttade Fulham – men norrmannen John Arne Riise från Monaco skrev på för Liverpool i går. Klubben och spelaren är överens. Nu återstår bara förhandlingar mellan Liverpool och Monaco.

United förhandlar med Veron

Manchester United är på riktig storviltsjakt och satt i går i kontraktsförhandlingar med den argentinske superstjärnan Juan Sebastian Veron. Manchester United tänker betala oerhörda 675 miljoner kronor för ett femårspaket, inräknat Verons personliga förmåner. Däremot förlorade United fighten med Juventus om att signera den franske fantombacken Lilian Thuram från Parma. Juve betalade 340 miljoner för backklippan.

Newcastle släpper 34-årige Kevin Gallacher till Preston. Även Leicesters Richard Cresswell är på väg till Preston.

Evertons boss Walter Smith jagar kanadensaren Thomas Radzinski från Anderlecht, som han vill ha som ersättare för Francis Jeffers (till Arsenal). Smith har bjudit 60 miljoner, men Anderlecht kräver det dubbla för att släppa sin anfallare.

Peter Wennman