Lätt för HBK, värre för HIF

FOTBOLL

Tom Prahl blev nöjd.

Nanne Bergstrand besviken.

I går lottades höstens Europacupspel i fotboll.

Halmstad fick en på papperet enkel lottning till Champions Leaguekvalet. Tom Prahls manskap ställs mot vinnaren av Bohemian FC och Levadia Maardu. Irländskt eller estniskt, med andra ord.

- Jag vet inte ens vilka städer lagen kommer ifrån. Det här blir lättare än 1998. Jag är nöjd med lottningen, säger Tom Prahl.

Halmstads målsättning är att nå tredje omgången. Seger och målet är uppfyllt.

Väl där kan lag som Liverpool, Lazio, Celtic eller Ajax vänta.

- För att gå till slutspel måste man slå ut ett storlag. Och det är inget vi vågar kalkylera med. Men det hade varit en bonus, skrattar Prahl.

Respekt för finskt motstånd

Mindre munter var hans kollega i Helsingborg, Nanne Bergstrand. Skåningarna - som kvalar till Uefacupen - ställs mot finska Myllykosken Pallo-47. Ett tufft motstånd, finländarna har spelat i Europa vid sex tidigare tillfällen.

- Vi fick förmodligen det svåraste av alla oseedade lag. Att möta ett finskt topplag är inte lätt, suckar Bergstrand.

Hur Helsingborg ska handskas med finnarna är dock redan bestämt.

- Vi kommer att spionera på dem ordentligt. Dessutom har vi förra årets Europaäventyr i ryggsäcken och det stärker vårt självförtroende. Vi ska hänga kvar hösten ut, hoppas Bergstrand.

Det tredje svenska laget, Elfsborg, möter JK Trans Narva från Estland. En lottning tränare B-A Strömberg har all anledning att vara nöjd med. Esterna har aldrig spelat internationell fotboll tidigare.

Alla svensklagen får börja borta

Robert Laul