Kent Karlsson blir tränare igen - igen

Tillbaka - efter att redan ha lagt ner karriären tre gånger

FOTBOLL

Vid tre tillfällen har fotbollstränaren Kent Karlsson lämnat jobbet eftersom hans handikappade dotter behövde honom.

Men nu gör han comeback.

Som tränare hos mästarlaget FC Köpenhamn.

1998 lämnade han just FC Köpenhamn eftersom familjesituationen krävde det. Då var det tredje gången sedan dotterns födelse 1993 som han valde familjen före arbetet.

Men när nu det danska mästarlaget stod utan tränare sedan Roy Hodgson flyttat till italienska Udinese vände de sig till Kent Karlsson.

- Det är ett intressant jobb som jag under många år inte kunnat utöva på grund av min familje situation. Jag prövade ett år i Köpenhamn, men det gick inte så jag flyttade hem. Situationen är inte alltid lättare här.

- Vi har försökt att på bästa sätt ta hand om vår handikappade dotter, men när detta öppnade sig kände vi, efter att vi funderat, att det var en möjlighet. Ett jobb jag alltid velat ha och det går att tillrättalägga det lite så att jag kan ta mig hem ofta, säger Kent Karlsson.

"Jag har själv varit skeptisk"

Varför skulle det fungera nu när det inte fungerat tidigare?

- Jag har själv varit skeptisk och sagt att det är svårt att kombinera, men nu har jag gått som lärarassistent och tränat Sleipner på fritiden för att vi ska få några extra kronor så att vi kan hålla oss flytande. Det är frustrerande att inte kunna tjäna de stora pengarna som jag egentligen skulle kunna tjäna om situationen varit annorlunda och det är trots allt lättare ett ha ett jobb än två. Dessutom är vår dotter äldre och vi kan få en annan hjälp.

- Det är frustrerande att det blivit så här, att hon är handikappad av slarv och det gör att vi inte kan leva ett normalt liv. Jag tror att vi kan leva mer normalt och vi får lösa det från gång till gång.

Dottern drabbades av hjärnskada

Dottern Lovisa föddes 1993 och på grund av syrebrist under förlossningen drabbades hon av en hjärnskada - något som barnmorskan prickades för i ansvarsnämnden.

Lovisa kräver vård och omsorg dygnet runt och familjen får hjälp för att hon ska kunna bo hemma.

Nu är tanken att Kent Karlsson ska träna laget fram till jul och pendla till hemmet i Norrköping, sedan ska en utvärdering göras och därefter ett halvår till. Om allt fungerar finns det möjlighet att kontraktet förlängs till 2003 och först då flyttar familjen med.

- Sportsligt är det väldigt intressant med kval till Champions League. Det är en intressant klubb i utveckling och det är ett av de intressantaste jobben i Norden. Men det blir tufft, det är jag väl medveten om, säger Kent Karlsson.

Sist han tränade laget 1997-1998 slutade de på tredje plats. Nu är de regerande mästare.

Den 22 juli startar ligan med match hemma på Parken mot Viborg.

Tog Norrköping till SM-guld