”Bjärred” klar för Barcelona

FOTBOLL

MÜNCHEN

Parterna har talats vid, priset har bestämts, på söndag kan fotbollslandslagets och Bayern Münchens mittback Patrik Andersson definitivt vara klar för Barcelona.

Prislapp: 70 miljoner kronor.

Det har varit på gång en längre tid, på fredagen togs kanske det avgörande steget. Bayern Münchens vice-president Karl-Heinz Rummenigge och Antonio Pareira i Barcelona kom då fram till en muntlig överenskommelse beträffande Patrik Andersson.

Barcelona köper ut svensken från sitt kontrakt med Bayern, som sträcker till 2002 för motsvarande 70 miljoner kronor, den summa som tidigare Anderssons klubb krävt för att det ska bli någon affär.

Därmed blir övergången en av dyraste någonsin med en svensk fotbollsspelare inblandad. Hur långt det nya kontraktet med den spanska storklubben blir är ännu oklart.

Definitivt beslut

I helgen ska Andersson träffa Barcelonas ledning för att diskutera de personliga förmånerna i kontraktet. Då ska också Barcelona ta ett definitivt beslut i affären.

Patrik Andersson går från en storklubb till en annan - men inte resultatmässigt. Bayern München vann Bundesligan för tredje året i rad efter att Andersson, i säsongens sista match mot Hamburg, gjort kvitteringsmålet på frispark, som räckte till ligaseger. Bara ett par dagar senare var han med när Bayern på straffar besegrade Valencia i Champions League-finalen.

Barcelona har samtidigt gjort sin sämsta säsong sedan 1988. Klubben slutade bara fyra i spanska ligan och supportrarna kräver nu förstärkning i laget. Förutom Patrik Andersson har det även ryktats att klubben jagar Zinedine Zidane, Juventus, samt Gaizka Mendieta, Valencia.

TT-DPA