Storseger för Mjällby

Matchen avgjord efter nio minuter

FOTBOLL

MOTALA

Topplaget Mjällby hade mer eller mindre punkterat bortamatchen mot jumbon Motala redan efter nio minuters spel.

Då ledde nämligen blekingarna superettamötet med 2-0 efter mål av Marcus Ringberg och Marcus Ekenberg.

Till slut blev det 5-0 och Mjällby befäste sin position i toppen. Laget delar nu serieledningen med Kalmar och om en vecka möts lagen.

- Jag måste säga att det här gick lättare än väntat, konstaterade Mjällbys tränare Hasse Larsson.

- Vi fick ju ett mål bortdömt för offside redan efter någon minut, och jag tror det gav hemmalaget en tankeställare. Det gjorde att dom blev osäkra och vi fick spela ut.

Andra halvlek var bara minuter gammal när Johan Svensson petade in gästernas tredje mål, och fyra minuter senare kunde Marcus Ringberg nicka in matchens fjärde fullträff. Simon Sjöfors avslutade sedan målfesten med ett skott i nättaket.

Uppvisning

I och med Mjällbys två snabba inledningsmål, blev det aldrig någon riktig match. Det blev nästan uppvisningskaraktär en stor del av matchen, och i andra halvlek kunde gästerna kosta på sig att plocka bort starka kuggar som Patrik Rosengren och Marcus Ekenberg.

- Dom har lite småskavanker och det kommer ju viktigare matcher framöver, sade Hasse Larsson och tänker närmast på seriefinalen i Kalmar på söndag.

Motala ligger fortfarande sist i superettan med blott sex poäng.

- Mjällby var bättre än vi på så gott som varje plats, konstaterade Motalas tränare Dave Mosson.

Hattrick av Nannskog

Landskrona var ett annat topplag som vann på söndagen. De besegrade Brage hemma med 3-1 och stor matchhjälte blev Daniel Nannskog, som gjorde alla tre målen.

Landskrona ligger på fjärde plats, fyra poäng efter ledarduon.

Café Opera har haft svårt att övertyga i år, trots flera bra nyförvärv inför säsongen. Men i matchen mot Frölunda visade i alla fall Jerry Månsson och Kaj Eskelinen att de kan göra mål. Månsson, från Moss, och Eskelinen, från Hammarby, gjorde Café Operas två första mål, vilket innebar ledning med 2-1 i halvtid. Sedan kvitterade Dorde Uzelac för Frölunda innan Joakim Hagernäs kunde avgöra för hemmalaget.

Sylvia fullbordade den tolfte omgången genom att vinna hemma över ett skadedrabbat Enköping med 2-1.

TT