Brasilien illa ute i VM-kvalet

Uruguay skrällvann i Montevideo

FOTBOLL

MONTEVIDEO

Det hjälpte inte att Brasilien fått en ny förbundskapten. Det hjälpte inte heller att stjärnorna var tillbaka.

Brasilien förlorade den viktiga VM-kvalmatchen mot Uruguay och riskerar nu att missa VM-slutspelet för första gången.

Foto: REUTERS
MÅÅÅÅÅL Federico Magallanes firar efter sitt segermål mot Brasilien.

Segerrusiga supportrar invaderade fotbollsstadion i Montevideo sedan Uruguay besegrat "världens bästa landslag" med 1-0.

Samtidigt rusade de brasilianska stjärnorna snabbt ner i omklädningsrummet för att undkomma sina fans. Men verkligheten lär snabbt komma ikapp spelare som Rivaldo, Roberto Carlos, Cafú och Elber.

Nu väntar ett par veckors semester från deras Europeiska klubbar, men frågan är om de vill tillbringa den i Brasilien.

Fotboll är större än allt annat i landet och med två förluster och en oavgjord i de senaste matcherna i VM-kvalet, samt ett uselt resultat i Federation Cup är det landssorg i Brasilien.

Federico Magallanes blev den stora matchhjälten i Uruguay, han slog in straffen i den första halvleken som innebar att laget gick upp till femte plats i den Sydamerikanska gruppen. Samma poäng som Brasilien, men med sämre målskillnad.

Brasiliens nye förbundskapten Luiz Felipe Scolari fick sedan sitt lag försöka och försöka, men utan få någon spets på anfallen. Bästa chansen kom när Rivaldo sköt en frispark som Uruguays målvakt Fabian Carini räddade, men tog samtidigt två steg bakåt och var mycket nära att bära bollen över mållinjen.

De fyra främsta i VM-kvalet går direkt vidare till VM i Japan/Sydkorea nästa år. Det femte laget får kvala - mot Australien. När fem omgångar återstår ligger Brasilien fyra med 21 poäng, femma är Uruguay 21 och sexa ligger Colombia med 19.

Återstående matcher:

TT

ARTIKELN HANDLAR OM