Gefle tappade i toppen

FOTBOLL

GÄVLE

Samtliga topplag vann i den 14:e omgången av superettan - utom Gefle.

Årets stora överraskning låg på andra plats och mot IFK Malmö, utan storstjärnan Jonas Wirmola, trodde de flesta på en ny trepoängare för nykomlingen.

Men IFK Malmö överraskade och vann med 1-2 på Strömvallen.

Allt hände i slutet av den första halvlek. Patrik Larsson gav IFK Malmö ledningen i den 37:e minuten med en snygg nick efter inlägg av Anders Jemail.

Hemmalaget gjorde två minuter senare 1-1 genom Jörgen Öbrink och när tre minuter återstod av den första halvleken slog Patrik Larsson till på nytt.

2-1 stod sig sedan matchen ut och Gefle tappade i toppen - samtidigt som Mjällby, Kalmar FF och Landskrona vann sina matcher.

Mjällby vann med hela 4-0 hemma mot ett skadedrabbat Öster. Simon Sjöfors var tvåmålsskytt i hemmalaget som leder serien tre poäng före Kalmar.

Kalmar FF vann på bortaplan mot jumbon Motala med 3-0, men segern satt långt inne. Efter 1-0 i halvtid, genom mål av Håkan Lindqvist, avgjorde Kalmar i slutet efter mål av Fredrik Gärdeman i 89:e och Lucas Nilsson i 90:e minuten.

Landskrona såg ut att ha avgjort hemma mot bottenlaget Umeå FC efter tre mål på 50 minuter. Men skåningarna slappnade av och UFC kunde göra två mål och snygga till siffrorna.

Det skuldtyngda Umeålaget, näst sist i tabellen, har stora problem och under den senaste tiden har inte spelarna fått ut sina löner.

Lennart Ottordahl ser ut att ha kommit till Gais som den frälsare de hoppats på. Mot Enköping tog Gais en mycket viktig trepoängare och Lennart tackade förstås sin son Ivan, som gjorde segermålet i den 85:e minuten.

M ed Ottordahl tillbaka i laget har G ais därmed tagit fyra poäng på två matcher och har därmed fått lite häng på en plats ovanför nedflyttningsstrecket. Det skiljer nu tre poäng till Brage och Assyriska, som ligger på fast mark.

Assyriska hade ingen chans borta mot Sylvia. Chey Hews ser ut att bli ett starkt nyförvärv i Norrköpingslaget och han gav laget ledningen i den första halvleken. Pelle Andersson gjorde de övriga två målen för Sylvia.

TT