”Mellberg har allt som krävs för succé”

Aston Villas manager hyllar svenske backen

FOTBOLL

Aston Villas manager tror på en svensk succé.

Och låter Olof Mellberg ersätta Englands landslagsback Gareth Southgate i klubben.

- Han har alla kvaliteter för att bli en succé här, säger managern John Gregory.

Aston Villas manager är mycket nöjd med ersättaren i backlinjen och öser idel lovord över svensken.

- Han ville komma till England och jag hoppas att han kan bli nästa skandinaviska succén här i landet. Han har stor potential.

Något den 23-årige svenske landslagsbacken kommer att få dras med i Aston Villa är att ständigt bli jämförd med klubbens tidigare stjärna Gareth Southgate.

Engelsmannen gick till Middlesbrough. Som motdrag värvade man Mellberg från spanska Racing Santander. Men John Gregory tycker svensken är en nästintill fullvärdig ersättare.

- Han är inte lika bra som Southgate än men han kan mycket väl bli det. Gareth är sju år äldre men Olof har ändå stor erfarenhet.

Har väntat länge

Olof Mellberg som väntat en längre tid på att affären med Aston Villa skulle bli av hyser stor tilltro till sin nya klubb och tränare.

- Jag tillhör en storklubb i en stor liga och när jag pratade med tränaren matchade hans tankar mina egna och det var väldigt viktigt för mig, säger svensken.

I går började Mellberg träna med klubben. På lördag spelar Aston Villa i Intertoto-cupen men Mellberg åker till Santander för att ordna med flytten.

Debut i helgen gör dock dansken Peter Schmeichel.

Marko Säävälä

ARTIKELN HANDLAR OM