Klar Häckenseger mot viljelöst Trelleborg

FOTBOLL

TRELLEBORG

Efter 0-4 (0-2) i bottenfighten mot Häcken var Trelleborgs tränare Alf Westerberg skoningslös i kritiken mot sitt eget lag:

- Vi misslyckades med allt vi föresatte oss. Jag skäms över vår insats, säger Westerberg.

Och Westerberg var inte fel ute.

Av Trelleborgs adelsmärke - viljan - syntes noll och intet.

Häcken startade i knockouttempo och skapade fyra målchanser på de fem första minuterna och gjorde 1-0 på sin femte chans.

- Inledningen var bedrövlig. Jag ser i statistiken att Häcken hade 21 avslut. 21 avslut i en allsvensk match ska inte var möjligt. Speciellt inte i en match av den här betydelsen, säger Westerberg.

Till och med motståndarna var förvånade över Trelleborgs tama agerande.

- Vi har inte vunnit i Trelleborg på ett tag och hade väntat oss en tuff kamp men vi fick det lättare än vi väntat oss. Vi kom också ihåg andra halvleken mot Trelleborg hemma på Rambergsvallen, säger Häckens tränare Torbjörn Nilsson.

Då hade också Häcken en 2-0-ledning bara för att släppa in Trelleborg i matchen (2-2 till slut).

Källström strålande

Något sådant var det inte tal om på söndagen. Häcken behärskade matchen frånsett några minuter före pausvilan då Trelleborg hade en hygglig period och Jonas Nilsson sånär hade spräckt nollan.

- Visst men totalt sett över 90 minuter var det inget snack. Vi påminner inte om ett allsvenskt lag just nu och vi har mycket att jobba med om vi ska vara i närheten att klara oss, säger Westerberg.

Om det ser mörkt ut för Trelleborg är läget betydligt ljusare för Häcken. Laget spelade strålande i första halvlek och borde gjort fler än två mål då.

Kim Källström var legets spelmotor och mittfältsspelet var överlägset hemmalagets.

Kurre Hamrin-mål

Tvåmålsskytten Peter Eriksson var också mycket vass och hans första mål (2-0) var både viktigt och elegant när han på Kurre Hamrin-maner lade in bollen förbi Trelleborgs målvakt Björn Levin.

Levin gjorde sin första allsvenska match från start och kom ifrån debuten med godkänt betyg trots fyra insläppta mål.

Segern för Häcken var efterlängtad. Hisingslaget har inte tagit en trepoängare sedan 2-1-segern hemma mot Malmö FF 6 maj.

- Viktigt också att hålla nollan. Det betyder mycket för målvakterna. Det var bara andra gången för säsongen, säger Torbjörn Nilsson.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM