Nära, men inga poäng för Norrköping

FOTBOLL

NORRKÖPING

Stora delar av publiken hade redan lämnat arenan, uppgivna eftersom det såg ut att bli en klar förlust för IFK Norrköping. Serieledande IFK Göteborg hade 3-0 bara några minuter före slutet. Då vaknade Norrköping, reducerade två gånger om och hann även med att missa ett friläge innan gästerna kunde pusta ut efter 3-2-segern på Idrottsparken.

Stabilt, säkert och ruggigt effektivt. Det receptet såg ut att ge en klar trepoängare för IFK Göteborg.

- Vi spelade mycket bra i 83 minuter, konstaterade "Blåvitts" tränare Stefan Lundin.

Helt riktigt, men resterande sju minuterna (tio med tilläggstiden) hade mer att önska.

- Det vore orättvist mot vårt lag att fälla kritiska kommenterar om slutskedet, det får jag ta med spelarna i morgon, sade Lundin och såg plötsligt mindre belåten ut.

Nära kvittering

Det tidigare så säkra försvarsspelet var nämligen plötsligt som bortblåst. Först fick Mattias Östberg fritt fram till 1-3 i den 83:e minuten, sedan nickade inhopparen Alexander Petras in tvåan efter 90 spelade minuter och i den andra tilläggsminuten slet sig Mathias Gravem loss. Friläget förvaltades dock mindre bra och skottet gick utanför. Så nära var det delad pott i en match som såg avgjord ut sen länge.

- Så är det, har man inget flyt så har man inte, suckade målsumparen Gravem och lommade besviket hemåt i den sköna sommarkvällen.

Norrköpings tränare Tor-Arne Fredheim visste inte om han skulle vara glad eller besviken. Matchen som helhet var ingen höjdare.

- Vi spelade för omständligt och ineffektivt. Spelmässigt var vi bra med, men det tog för lång tid för oss att komma till avslut, sade Fredheim innan han tog till orda om den dramatiska avslutningen.

I bottenstriden

Med ett betydligt nöjdare ansiktsuttryck.

- Grabbarna ska ha en eloge för att de kämpade hela matchen ut. Det är ju nästan otroligt hur vi kunde få till en sån scenförändring, menade Tor-Arne Fredheim.

Men, trots det, några poäng blev det inte till Norrköping som nu är rejält indraget i bottenstriden.

För Göteborg ser det ljusare ut.

- Vi har haft en liten svacka ett tag, men den här matchen visade att vi är på väg tillbaka igen, sade Stefan Lundin.

Serieledarna är på gång.

TT