Zlatan lekte med världsstjärnorna

Gjorde sin ”riktiga” debut mot mäktiga Milan: Det ska nog gå bra här nere

1 av 2
MAldini hängde inte med Milans lagkapten Paulo Maldini hårdbevakade Zlatan - men den unge skåningen hade ingen respekt för sjärnbacken.
FOTBOLL

AMSTERDAM

Zlatan Ibrahimovic gjorde inte succé i sin första riktiga match för Ajax - men han visade att han duger även mot motstånd i världsklass.

Fråga Paolo Maldini som gick på en Zlatandragning modell avancerad.

- Den var snygg. Men jag borde nog skjutit i stället för att passa efteråt. Jag är väl fortfarande lite för försiktig, säger Zlatan.

Att möta Milan även om det är i en träningsturnering är något helt annat än allsvenskan och superettan men när Zlatan med en glidande rörelse drog bollen bakåt med högern och sen klistrade fast den vid vänsterfoten och gled runt Maldini som förgäves kom glidande med sulorna före då jublade publiken.

- Det kändes lite annorlunda när man kom ut på planen och såg vilka storstjärnor som stod mitt emot en. Jag blev lite tillbakadragen ett tag men tycker att jag kom in i det bättre efter ett tag, säger Zlatan.

Dribblade friskt med Maldini

I första halvlek hårdbevakades han av Paolo Maldini men Zlatan vann alla nickdueller utom en och både dribblade bort och tog tillbaka bollen ett par gånger från den italienske landslagsstjärnan.

- Dom var enormt skickliga på att försvara sig. Man fick inte någon tid alls med bollen. Jag kunde kanske gjort mer men jag försökte några gånger utan att lyckas med det sista.

Förväntningarna är enorma på Zlatan. Under presentationen av laget tog speakern i extra och drog ut på "IIIbbbrrrahimovic" och ingen av Ajax andra spelare möttes av så stort bifall före matchen.

- Jag tycker nog att jag ska vara nöjd med det jag gjorde. Det var min första riktiga match. Något helt annat än att spela i Sverige. Det ska nog gå bra härnere, säger Zlatan.

Ajax har flera supertalanger

Milan vann välförtjänt med 1-0 efter mål av planens suverän Rui Costa men i Ajax presenterade sig en ny supertalang som förmodligen kommer att bli en världsstjärna - 18-årige mittfältsdirigenten Rafael van der Vaart. Stor arbetskapacitet och briljant med vänsterfoten.

Ajax startade med en 21-åring, två 20-åringar, två 19-åringar och två 18-åringar.

Tränaren Co Adriannse bygger hellre på snabbhet, teknik och framåtanda än att säkra bakåt först med rutin.

- Tränaren har sagt att det är nu det gäller. Champions League-kvalet mot Celtic är våra viktigaste matcher i år. Dom får vi bara inte förlora, säger Zlatan.

Zlatans match mot Milan

Stefan Alfelt