”Idiotiskt”

Liverpools manager till attack mot Svennis - stoppar sina sex spelare från landslaget

FOTBOLL

LONDON

Liverpools manager Gerard Houllier varnar Sven-Göran Eriksson för att köra slut på spelarna.

Nu förbjuder han sina sex landslagsspelare att spela vänskapsmatchen mot Holland.

- Det är idiotiskt att ha match före ligastarten, säger Houllier.

Foto: AP
"VAD PRIORITERAR SVEN?" Sven-Göran Eriksson har råkat ut för sin första stora konflikt under tiden som engelsk förbundskapten. Liverpools manager Gerard Houllier tänker inte låta sina sex spelare vara med i vänskapsmatchen mot Holland.

Englands förbundskapten Sven-Göran "Svennis" Eriksson har knappt hunnit börja jobba efter semestern innan den första konflikten blossar upp.

"Mina spelare klarar det inte"

Under vänskapsmatchen mot Holland, som spelas i Tottenham den 15 augusti, kommer inte några Liverpoolstjärnor att finnas med. Managern Gerard Houllier förbjuder sina sex landslagsspelare att delta.

- Om de spelar den matchen så kommer de inte att vara spelklara för Tysklandsmatchen, säger Houllier.

"Svennis" träffade Houllier i Amsterdam i går och sa att han förstår argumenten men att han tycker att det är viktigt att få en match före den livsviktiga VM-kvalmatchen mot Tyskland den första september, även om den ligger illa till för klubbarna.

"Jag tar ut dem om de platsar"

"Svennis" sa vidare, enligt brittisk press, att han kommer att ta ut Liverpoolspelarna i truppen - så länge de platsar. Han är dock redo att kompromissa och matcha vissa spelare mer sparsamt.

Houllier tycker dock att "Svennis" borde vara mer förstående.

- Vad prioriterar han, VM-kvalet mot Tyskland eller matchen mot Holland?

De sex landslagsaktuella Liverpoolspelarna är Steven Gerrard, Robbie Fowler, Michael Owen, Emile Heskey, Nick Barmby och Jamie Carragher.

Heskey och Fowler har redan drabbats av skador och Houllier fruktar att det hårda matchandet blir förödande inte bara för Liverpool utan även landslaget.

Även andra klubbtränare i England uppges nu ansluta till bojkotten.

Jessica Ritzén