Landskrona halkar efter i toppen

Patrik Larsson stor matchvinnare för IFK Malmö

FOTBOLL

LANDSKRONA

I våras var Patrik Larsson på väg till Landskrona Bois.

Affären blev aldrig av.

Det straffade sig för Landskrona på söndagen, i fotbollens superetta, när Larsson var den store matchvinnaren när IFK Malmö vann med 2-1 och snuvade Bois på viktiga poäng i toppstriden.

Foto: Tommy Mardell
Patrik Larsson.

För att strö extra salt i såren:

Bakom den vinnande IFK Malmö-taktiken stod tränaren Patrik Johansson, i fjol tränare i Landskrona.

Snacka om att släkten är värst.

- En seger är alltid lika skön, oavsett om man tar den i Umeå eller i Landskrona, sade Patrik Johansson efteråt.

- Fast det är klart att det var extra roligt att få komma hem till Landskrona och visa publiken här att IFK Malmö har ett bra lag på gång.

Ångrar sig inte

Landskrona tog visserligen ledningen genom Danijel Milovanovic, och 1-0 i paus var ganska rättvist. Men sedan tvingades mittbacken Magnus Karlsson bryta matchen med ett fult sår i pannan, och i andra halvlek dominerade IFK Malmö klart.

- Vi kom inte alls upp i normal klass, så förlusten är det inte mycket att säga om, tyckte Landskronas tränare Jan Jönsson ärligt.

Avgörandet - 2-1-målet - kom dock inte förrän på två minuters tilläggstid. Jens Nordström slog ett långt inlägg som missbedömdes av Landskronas reservmålvakt Jonas Sandqvist, som annars var helt felfri, och vid bortre stolpen nickade ex-allsvenske Patrik Larsson in segermålet. Larsson, som då spelade i Trelleborg, var i våras i stort sett klar för Landskrona men valde i sista stund att gå till nykomlingen IFK Malmö i stället. På söndagen ångrade han säkert inte sitt val.

- Patrik har haft en tung vår med mycket skador, men på sistone har han visat sin klass, berömde tränaren Patrik Johansson.

Sjöfors gjorde två

Samtidigt som Landskrona tappade poäng i toppstriden övertygade serieledande Mjällby och tvåan Kalmar FF med varsin 4-0-seger. Mjällby slog Frölunda hemma på Strandvallen efter bland annat två mål av ex-allsvenske Simon Sjöfors, samtidigt som Kalmar slog Öster hemma på Fredriksskans i Smålandsderbyt.

Gefle fick bara 2-2 på bortaplan mot tabelljumbon Motala, men övertog ändå Landskronas tredjeplats tack vare bättre målskillnad.

I bottenskiktet såg Brage till att dryga ut marginalen till nedflyttningsstrecket genom 2-0-segern mot nästjumbon Gais. Lars Nilsson satte Dalalagets båda mål, efter 16 och 53 minuter.

Precis under strecket föll också Umeå, 0-3 mot Sylvia. Norrköpingslagets utpräglade skyttekung Niclas Fredriksson stod för två av målen, Chey Hews det tredje.

TT