”Jag ser ut som en mumie”

Bjärred efter sin operation: Jag stressar inte fram någon comeback

FOTBOLL

Ledbandsoperationen gick bra.

Nu börjar den långa vägen tillbaka.

Landslagskaptenen Patrik Andersson vet vad han vill.

– VM är en fest man inte vill missa.

Det är en situation som kan komma att vevas fram och tillbaka, bilder som kan komma att analyserar av landets fotbollsexperter, en skada som kan påverka ett litet lands stora VM-planer.

Lördagen den 16 februari, Barcelona–Deportivo, kvällen då Patrik Andersson försvann.

Eller...?

– Jag spekulerar inte i hur lång tid det kan ta att komma tillbaka. Jag tänker inte stressa fram en comeback, utan spelar igen när jag inte känner någon smärta längre, säger Patrik Andersson från sjukhussängen.

Rätt att operera

Klockan 13 i går genomförde doktor Josep Borell ledbandsoperationen som Andersson till slut själv tvingades ge order om.

– Med lite distans känns det rätt att göra ingreppet. Nu ska det här förhoppningsvis inte besvära mig i framtiden, säger ”Bjärred”.

Gick allt bra?

– Jodå. Först gick man in med artroskopi och såg att inget annat var skadat i knät, allt var fint. Det fanns ganska mycket blod samlat, men det rengjordes och sedan sydde läkaren fast ledbandet.

Hur mår du nu?

– Vi får se när bedövningen släppt, benet sover fortfarande och jag har en slang kvar som ska tömma knät på blod. Just nu är jag lindad som en mumie.

I dag placeras en plastskena runt knät med en stödjande funktion.

Snart hemma igen

– Jag hoppas kunna få lämna sjukhuset på en gång, men vi får se vad läkarna säger. Jag vill försöka komma igång med rehabiliteringsträningen så fort som möjligt. Det viktiga just nu är att få cirkulation i benet.

Kapten Andersson hade precis kämpat sig tillbaka efter en svår nackskada och en tidigare knäskada – och såg fram mot Champions League-omstarten hemma på Nou Camp i kväll.

Nu kommer världsbacken istället att gå en annan kamp. Mot klockan.

Anders Burström