Helsingborgs förvandling

Från uselt spel - till lysande

FOTBOLL

LA MANGA

Totalt värdelösa för två dagar sen.

Lysande mot AIK.

Helsingborg gav ett rejält svar på tal efter måndagens fiasko mot Lilleström.

- Jag läste vad Sportbladet skrev och kan bara hålla med. Vi ska ha sån kritik efter en sån match, säger tränaren Sören Cratz.

Foto: ULF HÖJER
Målskytten Rade Prica (nr 20) klappas om.

Och lika självklart ska man ha massor av beröm efter en match som igår.

Vi kallade måndagens insats för en skitmatch. Mot AIK var Helsingborg precis så bra som man trodde de skulle vara förra säsongen då det allsvenska guldet såg ut att vara vikt för seriens bredaste och mest rutinerade trupp.

I måndags funderade man i banor som att en ny flopp skulle kunna innebära att Söderguden Cratz riskerade att bli den förste sparkade tränaren.

Efter AIK-slakten ser bara himlen ut att vara gränsen för vad HIF kan nå.

- Vi var verkligen revanschsugna efter måndagsmatchen då ingen spelade bra, säger Rade Prica.

Av många dåliga då var han kanske den sämste.

I går gjorde han två iskalla mål.

Mål som kan betyda en viktig vänding i en karriär som fortfarande kan bli precis hur bra som helst.

- Det var skillnad mot förra säsongen då jag missade allt. Det gick så mycket på tankarna att allting låste sig. Nu försöker jag att inte tänka längre. Jag vet att jag skapar många chanser och kan jag vara avslappnad sätter jag dom också, säger Rade Prica.

Santos strålande

I HIF var alla bra. Alvaro Santos strålade av lycka i vetskapen om att nu satt dribblingar och avslut som för två år sen. Vänsterbacken Mikael Gustavsson måste ha fått en stjärna i förbundskapten Lars Lagerbäcks anteckningsblock och Jesper Jansson kan man hissa hur högt som helst.

Han raderade fullständigt ut AIKs balansspelare Svante Samuelsson och han gjorde hur mycket bra som helst utöver det med bollen. En makalös insats.

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM