Enkel seger för ”kaxiga” Hammarby

”Visst kan vi vinna allsvenskan igen”

FOTBOLL

LA MANGA.

Strax intill hjärtat och precis under klubbmärket står det inbroderat: Svenska mästare 2001.

Hammarby har allsvenskans kaxigaste tröja.

– Det trodde man ju aldrig att man skulle få bära på sig, säger Johan Andersson.

SM-guldet känns för många fortfarande lite som en dröm. Att Bajen skulle stå pall hela vägen var nästan otänkbart. Frågan är om man kan upprepa succén? Få lag har vunnit två SM i följd.

– Vi vet och vårt mål är inte mer än att hamna bland de fem första, säger Johan.

Mot Halmstad var han suveränen i ett mycket starkt och väl organiserat försvar.

– Det gick bra och vi har en bredare trupp än i fjol. Visst kan vi vinna igen. Det finns inte som tidigare ett helt överlägset lag längre i allsvenskan, säger Johan .

Spelet mot Halmstad imponerade tack vare den bredd som Bajen visade upp. Även om vissa spelare, som Johan Andersson och Peter Markstedt blir mer betydelsefulla än de flesta andra, visade de många bytena att Bajen har väl förspänt.

Snabbfotade Kennedy Bakircioglü var oftast briljant med bollen. Pablo Pinones-Arce gjorde ett mål men klackdribblingen inne i straffområdet där han på volley chippade vid sidan av och stack runt en Halmstadförsvarare räddade bara den myten om Hammarby som ett gladfotbollslag för den här säsongen.

Halmstad–Hammarby 0–2 (0–1)

0–1 (23) Pablo Pinones-Arce, 0–2 (89) Antti Pohja.

Hammarby: Ante Covic – Sleyman Suleyman, Johan Andersson, Jonas Stark (75), Mikael Hellström – Trym Bergman, Jonas Andersson (46), Fredrik Winsnes, Kennedy Bakircioglü - Pablo Pinones-Arce (67), Peter Markstedt.

Avb: Mikael Andersson (46), Antti Pohja (67), Andreas Hermansson (75).

Stefan Alfelt