Real Madrid till final mot Leverkusen

Sista chansen för jubileumsfest

FOTBOLL

STOCKHOLM

La Coruna förstörde födelsedagen för ett par månader sedan.

Sociedad krossade drömmen om ligaguld i helgen.

Den 15 maj i Glasgow blir därför sista chansen för fotbollslaget Real Madrid att jubileumsfira sedan man på onsdagskvällen knipit den åtråvärda andra finalplatsen i Champions League efter 1-1 (totalt 3-1) hemma mot Barcelona.

- Det känns fantastiskt - jag ser redan fram emot finalen, sade mittfältaren Steve McMannaman till brittisk tv efter matchen.

Det blev dramatiskt värre redan på onsdagseftermiddagen i Madrid.

Sedan två bilbomber exploderat var det ett tag osäkert om den andra semifinalmatchen mellan Real Madrid och Barcelona ens kunde genomföras.

Efter ett krismöte ansåg sig dock Uefa och Madrid-arrangörerna ha situationen under kontroll och italienaren Pierluigi Collina kunde sätta pipan i munnen på utsatt tid.

Mästerverk av Raul

Första halvlek på Bernabeu-stadion var mycket underhållande, men det dröjde till minut 43 innan första målet kom. Och vilket mål sedan.

Zinedine Zidane tog bollen av en Barcelona-spelare och lämnade över den till Raul på mittplan, som drev upp och drog på med full kraft - 1-0 till Madrid efter ett mästerverk rakt upp i Barcelona-målvakten Roberto Bonanos vänstra kryss.

Dessförinnan hade Zidane skjutit tätt över, Bonano räddat ett friläge från Guti och Barcelonas Philip Cocu styrt ett skott från Fabio Rochemback i stolpen.

Strax efter målet skickade en idiotisk bortasupporter en raket rakt in i Real-klacken, men inga skador rapporterades.

Målet knäckte Patrik Anderssons lagkamrater som lite oväntat förlorat den första matchen på hemmaplan med 0-2.

Tredje gången gillt

För även om Madrid-spelaren Helguera klackade bollen i eget mål tre minuter in i andra halvlek kunde hemmalaget bevaka resultatet matchen ut.

Chansmässigt var det jämnt, med ett litet övertag för Real Madrid och sett till båda matcherna var segern rättvis.

- Ändå har vi inte spelat så bra som vi kan i semifinalerna, sade McMannaman. Det är egentligen bara i första kvartsfinalen som vi spelat riktigt bra.

Madrid har hittills bemästrat Bayern München och Barcelona i sin jakt på Champions League-pokalen.

Vicente del Bosques lag har nu bara ett Champions League-hinder kvar - tyska Bayer Leverkusen.

Matchen på Hampden Park den 15 maj är dessutom spanjorernas sista chans att vinna en titel detta jubileumsår då klubben fyller 100.

Den 6 mars - på 100-årsdagen - blev ju laget snuvat på den spanska cup-trofén av Deportivo La Coruna och efter två förluster i ligan under april mot Osasuna och senast Sociedad kan Valencia redan till helgen säkra guldet på Real Madrids bekostnad.

- Vi är favoriter mot Leverkusen, det vet vi. Men de har visat att de är riktigt bra så det blir tufft, sade McMannaman.

En underbar match att vänta i Skottland och ett heltänt Real Madrid - som återigen dukar upp för fest.

Mathias Gurestam/TT