Superspurten

Thomas Nordahl tippar utgången i den europeiska fotbollen

1 av 4 | Foto: AP
Marcio Amoroso och Jan Köller hoppas att Dortmund ska snuva Bayer Leverkusen på ligatiteln i Tyskland.
FOTBOLL

Det handlar om tre superstora ligor i en superstor sport.

Italien brinner.

Tyskland febrar.

England kokar.

- Det kommer att bli en fantastiskt spännande avslutning, säger fotbollsexperten Thomas Nordahl.

Det är bara att sticka in huvudet hos ett tipsombud, kika in hos gubbarna på lagret, stå i kön till systemet - eller slå upp den här rosa sporttidningen.

Det är fotbollssnack överallt.

Fullsatt derby på Råsunda i går, VM-trupputtagning i dag - och sen en elektrisk helg med FA-cup-final i England, ligaavslutningar i Tyskland och Italien, allt kryddat med en vecka där Fredrik Ljungberg på onsdag kan skjuta Arsenal till Premier League-vinnare.

Hur ska vi klara det här?

- För alla fotbollsfans kommer det förstås att bli väldigt nervöst. Jag har ju blivit lite äldre nu för tiden och lärt mig att ta det en smula lugnare. En sak är säker, det lär bli tillfälligheter som avgör, säger TV3:s Thomas Nordahl.

Okej då, Thomas - vilka vinner i Italien på söndag?

- Jag tror hur som helst att Roma är borta. Både Inter och Juventus missar inte sina chanser, och för mig är det ett 50-50-läge mellan lagen. Inter har kanske en svårare uppgift, en match mot ett Lazio som kämpar för en Europaplats är inte lätt - men samtidigt är Ronaldo och Vieri spelare som kan göra vad som helst på en fotbollsplan.

I Tyskland på lördag?

- Dom som har följt vad jag har sagt i tv-sändningarna har hört att jag varit inne på att Bayer Leverkusen inte har spelarmaterial för att lyckas både i Champions League och i ligan. Förlusten mot Nürnberg var därför inte så konstig för mig. Nu tror jag att Bayern helt har siktet inställt på finalen i Skottland. Fördel Dortmund, säger jag.

I England?

- Arsenal kan väl inte missa det här nu? Det är bara att gratulera Fredrik Ljungberg som har presterat en fantastisk säsong. Alla faller för hans spel där, och nu är det bara att hoppas att han kan visa upp något liknande även för Sverige.

Anders Burström