Zidanes karriär över om fyra år

Frankrikes VM-ankare: Sen är det slut

FOTBOLL

En av världens bäste har börjat nedräkningen.

Zinedine Zidane kommer att lägga fotbollsskorna på hyllan när hans kontrakt med Real Madrid går ut, det sa den franske landslags-mannen i går.

- Jag vill spela i fyra år till i Real, tills jag är 33 år - efter det är det slut, det är jag helt klar över, sa 29-åringen till den spanska tidningen El Mundo.

Foto: AP
Zidane ser slutet på en fantastisk karriär.

- Jag har spelat för de bästa klubbarna i världen och går det som jag vill kommer jag ha vunnit allt när jag drar mig tillbaka.

Det blir alltså inget spel i någon fransk ligaklubb i framtiden för nationalhjälten som inte heller är intresserad av någon tränarkarriär.

Tänker inte bry sig om fotboll

- När jag lägger av kommer jag spendera ett år med min familj och inte bry mig om fotboll. Efter det kommer jag återvända till fotbollen i någon form, men tränarlivet på bänken gillar jag inte - det passar inte min karaktär att coacha, sa Zidane som har en hektisk vecka att se fram emot.

I morgon kan han vinna Champions League med Real Madrid. Final i Glasgow mot Bayer Leverkusen.

Direkt efter den matchen ansluter han till den franska VM-truppen. Där är han den störste stjärnan och den viktigaste spelaren hos de regerande världsmästarna som jagar en ny titel.

Mitt upp i allt väntar han också tillökning.

Hans fru ska föda barn vilken dag som helst.

TT-Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM