Lyxlirarnas palats

I natt landade England i extrem hetta - och överflöd

FOTBOLL

DUBAI.

I natt klockan ett lokal tid landade Sven-Göran Eriksson och engelska landslaget i Dubai för sista samlingen innan färden går vidare till Japan och VM.

Foto: stefan alfelt
Här ska den engelska truppen bo under VM-laddningen i Dubai. Hotellet Jumeriah Beach är naturligtvis femstjärnigt.

Egentligen en komplett vansinnig uppladdning. Att förlägga ett träningsläger till Dubai just nu är en utmaning mot spelarnas hälsa. Hettan som väntar omöjliggör all normal träning.

Under den vecka som Sportbladet varit här har det aldrig varit under 40 grader i skuggan på dagarna. I solen har det varit 60.

– Vi behöver anpassa oss till den värme som väntar i Japan men vi ska ju inte träna mitt på dagen, säger Tord Grip.

Som om det spelar så stor roll.

Kan vara skadligt

Man får vänta till 23-tiden för att temperaturen ska krypa ner så att den närmar sig 30-strecket. Varje träningspass som engelsmännen ska genomföra kan vara direkt skadliga om man inte har full kontroll över varje individs reaktioner gentemot den värmen.

– Vi ska träna lite lätt och vi har flera som behöver individuell träning. David Beckham, Nicky Butt, Les Brown...dom behöver mest röra på sig lite grand. Andra däremot behöver mest vila just nu, säger Tord Grip.

Beckham och grabbarna kommer inte till lyxlivet på Jumeirah Beach Hotel för att i första hand träna hårt.

Engelska fotbollförbundet FA har satsat en dryg miljon kronor på att låta fruar, flickvänner och barn följa med för att med trivsel svetsa ihop den sargade truppen till ett fungerande lag.

Landslaget är inbjudet av shejkfamiljen Maktoum som tycker om att ha kända idrottsmän som sina gäster. Då spelar pengar ingen roll. De bungalower som spelarna ska bo i kostar 11 500 kronor per natt.

Pris per natt: 25 000 kr

Svennis och hans sällskap ska disponera 100 rum i fyra dygn vilket gör att det handlar om svindlande summor i slutändan. Bara sviten som shejkerna vill att Svennis och hans sambo Nancy Dell Olio ska bo i kostar runt 25 000 kronor per natt.

Frågan är hur mycket Sven-Göran Eriksson kan komma att njuta av dagarna i Dubai. Skadorna på Steven Gerrard och Kieron Dyer var tunga slag. Osäkerheten är fortfarande stor om hur nära spel David Beckham egentligen är.

Dessutom har fystester visat att många i truppen lider av brist på viktiga mineraler i kroppen, företrädesvis zink, vilket förklaras av det tuffa spelprogrammet i slutet av säsongen. Olika dietprogram är utarbetade för att fungera ihop med individuella träningsprogram med start i dag på Dubai Officers Club.

ARTIKELN HANDLAR OM