”Thomas är på väg in i matchen igen”

Wernerson vaknade och talade med sin kollega

FOTBOLL

Thomas Wernerson vaknade i går upp efter operationerna.

- Thomas verkar långsamt på väg in i matchen igen, säger medarbetaren Mats Nyström.

Enligt läkarna är Wernersons tillstånd nu stabilt.

Foto: GUNNAR ASK
VÄNNER OCH KOLLEGOR Mats Nyström kunde i går hälsa på och prata med sin arbetskamrat Thomas Wernerson, som blev akut sjuk i måndags.

Wernersons vän och närmaste medarbetare på tv-sporten, Mats Nyström, besökte i går kväll honom på sjukhuset.

- Vi växlade några ord. Thomas var mycket trött och behövde vila. Jag gick efter några minuter. Men det kändes skönt att få prata med honom, säger Nyström.

TV-sportens chef Remy Nilson sa tidigare under gårdagen att Wernerson mindes vad han varit med om redan när han vaknade första gången i går förmiddag.

Wernerson vårdas fortfarande på intensiven på Thoraxkliniken på Karolinska sjukhuset. Klinikchefen Mikael Runsiö säger till TT:

Inte utom fara än

- Det är för tidigt att säga att han är utom fara. Efter så komplicerade operationer får man ta en dag i sänder.

Det var i måndags som Wernerson fördes akut till Karolinska sjukhuset med brock på stora kroppspulsådern. Han opererades omedelbart och har sedan legat nersövd. I onsdags kopplades respiratorn bort, och i går vaknade han.

- Jag är överlycklig. Det är ju fantastiskt att han vaknat, säger Wernersons nära vän och läkaren i IFK Göteborg, Leif Swärd.

Wernerson fick också en uppmuntrande hälsning från världsmålvakten från Paraguay, Jose Luis Chilavert, som är i Stockholm för att möta Sverige i kväll:

- Jag känner till Thomas som en fantastisk målvakt. Jag hoppas att han blir frisk igen.

Johan Flinck