Turlig dansk seger mot Kamerun

En straff och Kamerunskt självmål gav 2-1

FOTBOLL

Danmark besegrade Kamerun hemma på Parken i Köpenhamn på fredagskvällen, men det var en hel del tur med i 2-1-vinsten.

Danmarks första mål var ett självmål och 2-0 på straff var mycket tveksamt dömd.

Självmålet kom efter 20 minuter, då Martin Jörgensen slog ett till synes ofarligt inlägg. Men Lucien Mettomo fick felträff och han fick se bollen segla i egna målet.

Den omdiskuterade straffen kom i den 59:e minuten sedan Claus Jensen ramlat i straffområdet. 34 751 åskådare ville att Jan Heintze skulle få slå straffen, eftersom det var den sista landskampen på hemmaplan för den 38-årige försvararen. Men Feyenoord-spelaren Jon Dahl Tomasson tog hand om straffen och slog den säkert i mål.

Modeste Mbami reducerade till 1-2 i den 74:e minuten på en snygg nick efter frispark, men trots hård press i slutet lyckades inte Kamerun kvittera.

Förbundskaptenen Morten Olsen lät toppspelarna Ebbe Sand och Martin Laursen vila på grund av skada. Men båda spelarna flyger på söndag till Wakayama i Japan med övriga i laget och det sista finslipande träningslägret. Danmark inleder VM-spelet mot Uruguay den 1 juni i Ulsan, Sydkorea.

Kamerun vilade sina bästa spelare Samuel Eto'o, Patrick Mboma, Lauren Etame Mayer samt Geremi Njitap Fotso. De inleder VM mot Irland den 1 juni.

TT