Trelleborg har börjat marschen tillbaka

Så gick det i måndagens matcher

FOTBOLL

Tabelljumbo efter fem omgångar.

Men Trelleborgs FF kommer att finnas med i toppen när Superettan i fotboll avslutas i oktober.

- Lita på det - nu börjar serien för TFF, säger mittfältaren Kristian Haynes efter minst sagt välkomna 3-1 borta mot Mjällby på måndagen.

Segern betyder att fjolårsallsvenskarna inte bara lämnar över jumboplatsen till Åtvidaberg - Alf Westerbergs manskap tar också klivet upp över nedflyttningsstrecket.

Och nu börjar jakten på lagen ovanför.

- Ja, nu tror jag det lossnar, säger Haynes. I dag visade vi att vi är klart bättre än exempelvis Mjällby när vi spelar som vi kan.

Inför matchen på Strandvallen hade skåningarna fyra raka förluster och inte tagit en trepoängare sedan premiären mot Västerås för fem veckor sedan.

Halvvolley i krysset

Dessutom har försvaret läckt som ett såll och de tuffaste kritikerna har redan börjat diskutera tränare Westerbergs avgång.

- Men vi har haft en jäkla otur, många mål har studsat in via våra egna spelare. Jag tror också att vi tappat lite i tempo, förklarar Haynes.

Det var 22-åringen som definitivt avgjorde måndagsmatchen i den 68:e minuten.

Peter Abelssons långpassning hittade mittfältaren som nickade bollen med sig och tryckte in 3-0-bollen på halvvolley.

- Vilken lättnad, och det var ganska snyggt. Jag smällde på med vänstern och den satt uppe i krysset, berättar Haynes som värvades från Höllviken inför säsongen.

Före paus hade Jonas Nilsson gett laget ledningen efter en kyligt placerad avslutning till vänster om Amel Hrnjic i Mjällby-målet.

Och i 62:a minuten kontrade Christian Andersson in 2-0 för TFF.

BP ny tabelletta

Mjällbys reducering kom för sent och Listerlandets stolthet - nu på nedflyttningsplats - väntar fortfarande på första hemmasegern.

På Bårsta IP åkte Enköping på sin första förlust för året sedan Assyriskas Joel Riddez, Ghassan Heamed och Christos Christoforidis nätat för Södertäljelaget.

Därmed passerades ESK av såväl Brommapojkarna (1-0 på Frölunda) och Häcken (1-0 på IFK Malmö) och tappar två placeringar i tabellen.

Gefle slog Åtvidaberg med matchens enda mål medan Västerås-Öster (2-2), Café Opera-Ängelholm (0-0) och Brage-Sylvia (1-1) delade på poängen.

Nästa omgång spelas till helgen.

TT