Förbjud allt snack om Beckham & Owen

Lars & Tommy borde ta efter Svennis regler

FOTBOLL

Det är mycket nu, och jag läser, att Svennis förbjudit sina spelare att diskutera eller ens tänka på Fredrik Ljungberg och Henrik Larsson.

På samma sätt borde Tommy och Lasse förbjuda sina spelare att snacka om Michael Owen och David Beckham.

Vi journalister kommer naturligtvis ändå att föra de båda på tal. Varje dag ända fram till VM-premiären om tolv dagar.

Foto: STEFAN MATTSSON
Tyst! Inte ett ord till om de där duktiga killarna i England"

Det är mycket nu, och jag läser, att Mr Eriksson inte heller vill ha något snack om den Steven Gerrard som inte finns med på Asien-trippen.

På samma sätt borde Söderberg och Lagerbäck förbjuda suckandet om att Håkan Mild inte är närvarande.

Ett VM i fotboll handlar nämligen inte bara om att sparka till bollen så långt, hårt och bra som möjligt.

Lika mycket om den mentala uppladdningen. Där gäller det att snabbt hamna rätt och inte spåra ur.

Att se möjligheterna och inte gräva ner sig i problemen.

Eller för att tala med den norske komikern Arve Opsahl som en gång i tiden sa så här om flickorna i Lissabon:

- Det dom har, det har dom här i Lissabon.

Man har dom spelare man har. Skador före avfärden och småskadade spelare som inte kan köra för fullt under sista träningarna i VM-miljön kommer vi alltid att få leva med.

De skadade sparas till VM

Nu mer än någonsin när en säsong innehåller fler matcher än någonsin tidigare.

I England handlar det just nu främst om David Beckhams vänsterfot, Kieron Dyers ena knä och Robbie Fowlers höft, men också om ett smärtande knän för Nicky Butt, och en värkande fötter för både Martin Keown och David Seaman.

Ingen av dessa sex kommer att spela dagens träningskamp mot Sydkorea i Seogwipo, där det under själva VM kommer att spelas tre matcher - Brasilien-Kina, Slovenien-Paraguay och en åttondelsfinal.

Med så många mittfältare ur funktion väljer Sven-Göran Eriksson att gå ifrån sitt ordinarie 4-4-2 och i stället spela 4-3-3.

Paul Scholes, Owen Hargreaves och Danny Murphy befolkar mitten, men det intressanta är att duon Michael Owen - Emile Heskey nu på topp får sällskap av Aston Villas Darius Vassell, enligt lagkompisen Olof Mellberg Englands i dag vassaste anfallare.

I Beckhams frånvaro blir Michael Owen än en gång lagkapten, och så till sig över detta besked blev han, att han direkt ringde till mamma Janette och pappa Terry hemma i Hawarden i grevskapet Flintshire i nordöstra Wales.

I Hawarden var klockan då fyra - på morgonen!

Hawarden ligger alltså i Wales, pappa och mamma Owen bor i Hawarden, Michael Owen och hans walesiska flickvän Louise Bonsal bor i Hawarden och Michael köpte så sent som förra året nästan en hel gata med fem hus för att familjenmedlemmarna skulle bo så nära varann som möjligt.

Owen borde spela för Wales

Att Michael Owen nu inte spelar för Wales utan för England beror på att när Janette Owen skulle föda åkte hon till närmaste BB - i Chester, England, 17 kilometer bort.

Vilket nu i nordöstra Wales lett till en debatt om att Hawarden måste få sitt eget BB - Wrexham, 22 km bort, är tydligen inte tillräckligt nära - så att Louise och Michael kan föda sina barn som walesare.

Till sist, till dej som köpte vår 120-sidiga VM-bilaga i går, som har gjort det i dag eller som nu blir så nyfiken att du kommer att köpa den under resten av veckan: glöm mitt schabbel med spanska straffar.

Så här skulle det ha varit:

1990 - ut mot Jugoslavien i åttondelen, 1-2 efter förlängning, Dragan Stojkovic avgjorde på en läcker frispark.

1994 - ut mot Italien i kvartsfinalen, 1-2 efter segermål av Roberto Baggio i 88:e minuten.

Inte en straff så långt ögat når.

Tack Vladimir Vuksanovic och Rikard Ålund!

Lasse Sandlin

ARTIKELN HANDLAR OM