”Bara” 2-2 för Nigeria mot Japanskt klubblag

Sveriges VM-motståndare imponerade inte

FOTBOLL

Segrar mot Irland och Jamaica imponerade.

Det gjorde dock inte onsdagens insats.

Sveriges kommande VM-motståndare - Nigeria - fick bara 2-2 mot japanska klubblaget Yokohama F-Marinos.

I anfallet gladde unge forwarden Bartholomew Ogbeche med två mål för Nigeria, i försvaret fanns få glädjeämnen men desto mer förvirring. Det första japanska målet, i 35:e minuten, stod Daisuke Sakata för efter att Nigeria misslyckats med en offsidefälla. Den nigerianska kvitteringen kom bara tre minuter senare genom Daisuke Sakata, men när spelet började likna det som Nigeria uppvisade mot Irland (2-1-seger) och Jamaica (1-0-seger) förra veckan, kom nästa tunga bakslag genom samma spelare. Precis före halvtidsvila gjorde Sakata 2-1 på frispark.

Ogbeche kvitterade i början av andra halvlek men Nigeria var nära en förlust. Brasilianaren Dutra höll på att göra 3-2 när han sprang ifrån försvararen Taribo West, skottet gick dock strax utanför.

- Vi hittade inget motvapen mot deras rörlighet, de var oftast först på bollen och har du inte bollen kan du heller inte kontrollera matchen. Det är något vi måste arbeta på, vi vill dominera. Men spelarna lider fortfarande av jet-lag, så jag är nöjd med insatsen, sade Nigerias förbundskapten Festus Adegboye Onigbinde.

Nigeria som anlände till Japan i måndags ska möta det japanska division 2-laget Shonan Bellmare på söndag.

TT