De kan missa festen...

Stjärnfall: Henry skadad - Murphy förd till sjukhus

1 av 2 | Foto: AP
skadad Thierry Henry finns med på Frankrikes träning - han tränar lätt med tejpat knä.
FOTBOLL

Den franske anfallsstjärnan Thierry Henry riskerar att missa VM.

Nyheten skakar i dag världsmästarnationen.

- Vi är lite oroade över hans fysiska status, säger förbundskaptenen Roger Lemerre.

Även Sven-Göran Eriksson i England ser allt blekare ut.

Ännu en mittfältare har fallit bort då Danny Murphy skadade sig i går på träning.

Frankrike lämnade Paris i lördags efter att ha förlorat hemma på Stade de France mot Belgien med 1-2, men är nu installerade i Asien och har börjat VM-förberedelserna på allvar.

Fast problemen fortsätter.

I går kunde inte Arsenals skyttekung Thierry Henry träna med det övriga laget och den franska ledningen var hemlighetsfulla om varför.

Läkaren Jean-Marcel Ferret hänvisade först till en ny fransk lag som förhindrar läkare från att avslöja patienters hälsotillstånd och vägrade att berätta vilken typ av skada det handlade om - men senare bekräftade Roger Lemerre att Henry riskerar att missa öppningsmatchen mot Senegal den 31 maj, och kanske - i värsta fall - hela VM-slutspelet.

- Henry har inte kunnat delta någonting under träningen, säger Lemerre till onefootball.com.

"Vi är oroliga över fysiken"

Anfallaren Henry producerade i år fantastiska 24 mål på 33 matcher för Arsenal, var med och vann både FA-cupen och Premier League - men hade i slutet av säsongen problem med en ligamentskada i knät, smärtor som nu ska ha tilltagit.

Henry stod över landskampen mot Belgien.

- Vi är lite oroade över hans fysiska status. Han har dragit på sig ett annat problem i knät, som ett resultat av sin ligamentskada - som verkligen bekymrar honom, säger Lemerre.

Frankrike är förstås redo att vänta på en förbättring - men vill ändå stämma av läget inom kort.

- Vi kommer att testa honom på söndag på grund av att vi måste ha en deadline för att veta var vi står. Det är absolut nödvändigt att vi fattar ett riktigt beslut, och vi måste granska hur han kan återhämta sig under slutspelet. Får vi inget bra svar på söndag kommer det att vara väldigt irriterande, men jag måste tänka på andra alternativ, säger Lemerre.

Ledningen kan vänta

Landslagsledningen kan vänta ända till 24 timmar före Senegal-matchen med att kalla in en ersättare.

Det är dock inte bara Frankrike som har problem, Englands förbundskapten Sven-Göran Eriksson fick i går ett tung besked:

Mittfältaren Danny Murphy är skadad.

Liverpools slitvarg Murphy, som fick den sista platsen i truppen sedan lagkamraten Steven Gerrard tackat nej på grund av skada, föll på sin vänstra fot under träningen i går.

Han hade mycket ont - och fördes direkt till sjukhus för röntgen.

Där konstaterades det att ingenting är brutet, men för att kontrollera om han har skadat ledbanden krävs ytterligare undersökningar.

- Det är just nu mycket osäkert om han kan vara med i matchen mot Sverige, säger det engelska landslagets presschef Paul Newman.

I dagsläget har Svennis bara tre helt friska mittfältare till träningsmatchen mot Kamerun på söndag: Paul Scholes, Owen Hargreaves och Joe Cole.

Svennis förbannar sig

Förmodligen förbannar han sig just nu för att han tog ut bara sju mittfältare - men åtta backar.

West Hams Trevor Sinclair kom tillbaka till London i går kväll, efter att ha flugit 1 300 mil från Sydkorea till Storbritannien.

Förmodligen får han vända om direkt.

- Jag är beredd, säger han.

- Jag väntar bara på ett samtal från Svennis.

Sportbladet granskar skadeläget i grupperna

Anders Burström, Arne Norlin