En match full av frågetecken

Får vi svaren efter 90 minuter mot Japan?

FOTBOLL

MIYAZAKI

I morgon spelar Sverige sin sista riktiga träningslandskamp före VM.

Startelvan i den matchen blir, enligt TT:

Magnus Hedman - Olof Mellberg, Patrik Andersson, Johan Mjällby, Teddy Lucic -

Magnus Svensson, Tobias Linderoth, Anders Svensson, Fredrik Ljungberg - Henrik

Larsson och Marcus Allbäck.

Förmodligen kommer samma lag att starta mot England i premiären.

Sverige möter Japan.

Med sex stora frågetecknen.

Sportbladet har listat tveksamheterna som det svenska landslaget måste räta ut - på 90 minuter.

Är Magnus Svensson rätt Mild-vikarie? Tecknen talar för att ”Turbo” placeras i en Håkan Mild-roll till höger på mittfältet. Är han tillräckligt hård? Är han tillräckligt löpstark?

Prognos: Det finns bara en Håkan Mild i Sverige, men om det skulle finnas en till så hade han mycket väl kunnat heta Magnus Svensson. Turbo kan vara en alldeles utmärkt lösning på ett svårt problem, särskilt som Niclas Alexandersson haft svårt att övertyga det sista.

Håller mittlåset? Kan Johan Mjällby och Patrik Andersson kompensera sin relativa brist på snabbhet med att spela smart? Det måste de göra för att klara av att möta Michael Owen och Darius Vassell. Och är Patrik helt tillbaka i toppform efter skadeperioden?

Prognos: Sveriges försvar bygger inte bara på två spelare, det bygger på ett kollektivt arbete av elva spelare. Om det fungerar så behöver inte mittbackarna exponera sina svagheter. Patrik lär behöva all speltid han kan få för att komma tillbaka i matchform.

Är våra vänsterbackar tillräckligt bra? Förtjänar Teddy Lucic att bli förbundskaptenernas förstaval? Lyckas han ta chansen att spela sig till en ordinarie plats? Eller är Erik Edman ett bättre alternativ?

Prognos: Här har Sverige sitt kanske största problem. Teddys första tillslag på bollen är för svagt och långsamt, och Erik Edman har absolut inte imponerat i veckan. Båda känns som nödlösningar på en plats där det råder spelarbrist.

Hur är det med Marcus Allbäcks form? Förra årets stora succéman har haft det trögare i år. Lyfter han i VM? Eller är han helt enkelt ur form? Är en het Zlatan Ibrahimovic ett bättre alternativ?

Prognos: Ingenting talar för att kaptenernas förtroende för "Mackan" skulle ha rubbats. Inte heller att de skulle våga satsa på Zlatan från start. Det är tryggare att ha två ganska nöjda spelare (Allbäck på planen, Zlatan som inhoppare) än en petad och rejält missnöjd. Allbäck har sett hyfsad ut på träningarna - måste visa mer på match.

Tar Anders Svensson chansen som playmaker? Allt talar för att Anders äntligen får chansen som den offensive centrale mittfältaren. Han har blicken, han har skottet, han har passningarna för att klara av det. Nu måste han visa att både tempot och fysiken är tillräckliga för att ge honom utrymme för sina stora spelkvalitéer. Löser han det?

Prognos: Anders Svensson löser det - om han får förtroendet.

Hur är det med Fredrik Ljungberg? Håller ryggen? Får han hem sina löpningar som i Arsenal? Och kan han kontrollera sin tändning?

Prognos: På träning har Sverige nött och nött för att hitta en djupledslöpande Ljungberg, nu är det upp till bevis. Fredrik själv är förmodligen det minsta problemet - han har gått för fullt på träning i veckan.