Svensk spion ute i kylan: Frustrerande

FOTBOLL

HIRONO

Argentina övertygade, Batistuta gjorde mål.

Samtidigt satt svenske spionen, Göran Göransson på sitt hotell 15 minuters taxifärd från matchen.

- Jag blir inte insläppt på arenan. Frustrerande, säger han.

Svenska förbundskaptenerna Tommy Söderberg och Lasse Lagerbäck storsatsar när det gäller att kartlägga de blivande VM-moståndarna.

Roland Andersson (England), Thomas Lyth (Nigeria) och Göran Göransson (Argentina) har alla inkvarterat sig i Japan i närheten av respektive lag.

Allt för att kunna följa träningar och vänskapsmatcher före VM.

Lyth, med oberäkneliga Nigeria, och Göransson har det tuffast.

I tre dagar har den förre U21-förbundskaptenen Göransson bott i norra Japan i närheten av japanska fotbollförbundets anläggning J-Village för att kunna följa Argentina.

Fick bli på hotellet

Det har blivit tre dagar av promenader utanför anläggningen, telefonerande och mejlskrivande.

- Jag blir inte insläppt så länge jag inte har en officiell ackrediteringsbricka, och den får jag först på fredag (läs i dag), säger Göransson. Innan dess vägrar säkerhetsvakterna släppa in mg.

Så när Argentina VM-uppvärmde med att besegra Kashima Antlers med 5-1 satt Göransson på sitt hotellrum en liten bit därifrån.

- Det är frustrerande. Jag vill ju komma igång ordentligt för att kunna göra mitt jobb. Samtidigt är jag inte orolig. Jag har bra kontakter och informationer hela tiden om Argentina så att jag tycker att jag har bra koll, säger Göransson.

- De sista viktiga pusselbitarna kommer när VM börjar. Jag hinner se Argentina två gånger innan det är dags för Sverige att möta dem.

I helgen träffar spionerna landslagets fysiolog och dataexpert Paul Balsom för att börja sammanställa materialet på VM-motståndarna som ska presenteras för spelare och förbundskaptener.

Michael Wagner