Senaste nytt från VM

FOTBOLL

Om Spanien vinner VM får varje spelare cirka 4,5 miljoner kronor. Spanska fotbollsförbundets vice president Juan Padron flög själv till Ulsan i Sydkorea för att underteckna uppgörelsen.

De finns flera detaljer i kontraktet, som att spelarna inte får en enda krona om de inte går vidare till den andra omgången. En kvartsfinalplats ger 550 000 kronor och ytterligare 1,1 miljoner kronor om man grejar en plats i semifinalen.

För förbundskapten Jose Antonio Camacho väntar dubbel betalning. Förbundet har också gått med på att målvakten Santiago Canizares, som skadade sig så olyckligt förra veckan, erhåller samma bonuspengar.

ORTEGA BÄR TRÖJA NUMMER TIO. Argentina ville hedra landets stora stjärna Diego Maradona genom att inte låta någon bära den klassiska tröjan nummer tio i landslaget. Men Internationella fotbollsförbundet Fifa vägrade ge Argentina dispens och det blir anfallaren Ariel Ortega som måste bära tröjan. Ortega hade tidigare nummer 23, men den tröjan tar tredjemålvakten Roberto Bonano.

Fifas beslut har upprört Argentina, som anser att det bara är deras eget förbund som kan ta ett sådant beslut. Maradonas förra klubb Napoli har tidigare beslutat att ingen skall få bära nummer tio.

BABAYARO KÄMPAR MOT KLOCKAN. Nigerias duktige försvarsspelare måste vara på plats i Japan under måndagen, annars missar han VM-turneringen. Det sade Nigerias förbundskapten Adegboye Onigbinde. Chelsea-spelaren har dragits med en ljumskskada och kunde inte spela de sista omgångarna i Premier League. Enligt företrädare för Nigerias fotbollsförbund har Babayaros pappa sagt att sonen kommer till Japan först på torsdag. För sent anser Onigbinde.

IRLÄNDSKA SPELARE LÄTTADE. I helgen tvingades Roy Keane lämna den irländska VM-truppen efter en dispyt med förbundskaptenen Mick McCarthy. Nu säger mittfältaren Matt Holland att spelarna är lättade sedan Manchester United-stjärnan har åkt hem.

- Han gnällde på allt redan när vi kom till träningslägret i Spanien. Det känns som om han hela tiden har velat lämna truppen, säger Holland, som har spelat tillsammans med Roy Keane på Irlands mittfält.

Mark Kinsella bildar troligen innermittfält tillsammans med Holland i den första matchen mot Kamerun på lördag.

FIGO BLIR FRIMÄRKE. Luis Madeira Caeiro-Figo har tilldelats utmärkelsen ''Grand Prix de la Philatelie ASCAT 2002''. ASCAT är en sammanslutning av världens ledande förläggare av kataloger, album och tidningar för frimärkssamlare.

''Luis Figo får priset för sina stora framgångar som fotbollsspelare i det portugisiska landslaget och i Real Madrid samt för sitt hängivna frimärkssamlande'', skriver ASCAT i ett pressmeddelande.

För att hedra tillfället ger posten i Monaco ut ett speciellt frimärke. Presidenten i Olympiska Kommittén, Juan Antonio Samaranch, fick priset 1998.

TT