Svenske spionen blev stoppad igen

Göransson: Jag har bra koll på Argentina fast de inte släppte in mig

FOTBOLL

HIRONO

Det var sista chansen.

Göran Göransson fick den inte.

Varken Gabriel Batistuta eller Hernan Crespo tog den.

- Jag har bra koll på Argentina fast de inte släppte in mig, säger svensken.

Halt, här får du inte passera Göran Göransson var utsänd som spion med uppdrag att kartlägga Argentina. Men han fick inte komma in på matchen. Argentina vägrade att släppa in honom. Istället fick Sportbladets utsände rapportera till Göransson.

Den förre U21-kaptenen kom förbi den första säkerhetskontrollen i går till

Argentinas genrep inför VM-premiären mot Nigeria.

Men när Göransson skulle in på J-Villages stadion blev han åter stoppad.

Via vakterna fick det argentinska landslagets assisterande förbundskapten Claudio Vivas och presschefen Andres Ventura information om att det fanns en representant från svenska fotbollförbundet som ville se det två förkortade träningsmatcherna.

Svaret blev åter nej. Göransson fick inte komma in.

Missat alla matcher

- Det känns väldigt jobbigt. Om Argentina släpper in 100 journalister så borde de väl kunna släppa in mig också, säger Göran Göransson, som under en veckas tid inte fått se en enda av Argentinas träningar eller matcher i Hirono, 250 km norr om Tokyo.

- Klimatet för den här typen av uppdrag har uppenbarligen förändrats sedan 1994 och det senaste VM:et som Sverige var med i, säger Göransson.

Han, Tommy Söderberg och Lasse Lagerbäck får läsa om Argentina här istället.

Sportbladet var åter enda svenska tidningen på plats i Hirono.

Samma lag som imponerade med 5-1-seger mot klubblaget Kashima i förra veckan (med fyra mål av Batistuta) fick i går bara 0-0 mot FC Tokyo.

Argentina saknade tempo, löpvilja och var allmänt grinigt och irriterat.

FC Tokyo, tia i japanska högstaligan, låg närmast segern.

- Resultatmässigt blir de här matcherna bara ett par dagar före första matcherna allt mer betydelslösa. Kolla på den senaste tidens resultat, säger Göran Göransson när han frågar Sportbladet om matchen.

Seg match

Det blev inte bättre i den efterföljande 2x30 minutersmatchen mellan det som såg ut som en argentisk förstauppställning och FC Tokyo.

- Det ska bli väldigt intressant att se Argentina-Nigeria på söndag för att få reda på var lagen står någonstans egentligen, säger Göran Göransson.

Argentina tillhör fortfarande mina favoriter. De har så många bra fotbollsspelare att välja mellan och ett så vältrimmat grundspel att det borde föra dem långt.

Kanske börjar storstjärnorna känna favorittrycket. Vänskapsmatchen var allt annat än vänlig med fula efterslängar och gnäll på domaren.

Spelare och ledare flydde planen efter den dåliga insatsen utan att ge några kommentarer eller intervjuer.

Göran Göransson, Argentinaspionen, lämnar mer än gärna platsen där han aldrig blev insläppt.

Michael Wagner

ARTIKELN HANDLAR OM