Ronaldo - nästa stjärna till Madrid?

Klubben: Vi har träffat hans agent

FOTBOLL

En superstjärna om året.

Real Madrid fortsätter att värva på den inslagna vägen.

Efter Figo och Zinedine Zidane kan självaste Ronaldo vara på ingång.

- Jag har träffat hans agent, säger klubbdirektören Jorge Valdano.

Foto: AP
Ronaldo kan vara på väg till Real Madrid - om Inter vill sälja, vill säga.

Det var på Hampden Park i Glasgow i mitten av maj tidigare i år, när en 29-årig fransman avgjorde finalen i Champions League.

Zinedine Zidane, Real Madrid.

Hans magiska volleyskott gav 2-1 mot Leverkusen, men framför allt gav den intäkter.

Pengarna kan komma till användning nu.

"Zizous" dagar som världens dyraste fotbollsspelare genom tiderna kan nämligen vara räknade. Ronaldo kan vara på väg från Inter och då lär inte de 730 miljoner kronor som klubben betalade Juventus för Zidane räcka speciellt långt.

Jorge Valdano avslöjade på en presskonferens i går att han har träffat Ronaldos företrädare, Alexandre Martins, som klargjorde att Brasiliens VM-hjälte vill bort från Milanoklubben.

- Agenten frågade oss om Real Madrid är intresserat av Ronaldo, men vi tar inte nästa steg förrän Inter har bestämt sig för att sälja. Vi är inte beredda att betala några svindlande belopp och eftersom Inter i dagsläget inte vill sälja, vill vi inte köpa. Vi går varsamt fram. Före måndag ska Ronaldo ha redogjort för sin situation. Vi är intresserade av hans kvaliteter, men vårt intresse är relativt - inte strategiskt som när vi värvade Figo och Zidane, säger Jorge Valdano.

Johanna Garå

ARTIKELN HANDLAR OM