Bråkstake och matchhjälte

Beckham blev rasande efter påhoppet från Zlatan

FOTBOLL

AMSTERDAM

Först retade Zlatan gallfeber på David Beckham.

Sen sänkte han Manchester United med en iskall bredsida förbi Fabien Barthez.

- Skönt som fan, säger Zlatan när han kommer ut efter sin succématch.

världsstjärnan såg rötT Manchester Uniteds lagkapten David Beckham blev vansinnig efter att Zlatan uttalat sig nedsättande om hans familj. Efteråt sträckte Zlatan fram handen i en försoningsgest, men Beckham undvek att ta den.

David Beckham som rasande skällt ut Zlatan hela vägen ut från planen efter domarens paussignal var fortfarande irriterad långt efter matchens slut när Sportbladet får ett kort snack med världsstjärnan:

- Han sa något personligt och nedsättande om min familj. Sånt kan jag aldrig tolerera.

Enligt Beckham vräkte Zlatan ur sig orden i samband med det bråk som uppstod i samband med Ajax 1-0-mål.

"Klart man reagerar"

Zlatan fälldes bakifrån av Rio Ferdinand och blev sen trampad av Mickael Silvestre när han låg ner. Zlatan for upp och det såg ut som att han skallade eller försökte att skalla motståndaren.

- Han stampade på mig. Det var ju inte ens han som tacklade mig. Men han kom in och hoppade på mig. Klart att man reagerar.

David Beckham rusade fram och knuffade Zlatan.

- Beckham är en ledare på planen så det var därför som la han sig i det. Det blir alltid en massa tjafs i såna situationer, säger Zlatan.

Som räckte fram handen i en försoningsgest när Beckham skällt länge på vägen ut från planen men Englands superstjärna undvek att ta den.

- Jag bad om ursäkt men han tyckte att det var onödigt gjort av mig. Men det är klart att man tänder till när någon stampar på en, säger Zlatan.

I andra halvlek fick Zlatan sitt enda riktigt bra avslutningsläge. En lång passning lurade hela Uniteds försvar och Zlatan var helt ren med Barthez.

Måste sätta chanserna

- Jag tänkte först dribbla förbi honom. Men sen sköt jag i stället. Det gick snabbt.

Barthez hade visserligen skadat sig i en situation strax tidigare och ville byta, men även en frisk målvakt hade varit chanslös på den kalla bredsida som Zlatan i fart placerade in bollen tätt intill bortre stolpen med.

- Klart att det var bra att sätta ett mål mot United. Jag tyckte det gick riktigt bra för mig. Det är ändå Manchester United som vi möter. Ett av världens bästa lag. Då gäller det att man sätter sina chanser, säger Zlatan.

På söndag startar han förmodligen på bänken eftersom tränaren Ronald Koeman vill hålla igång Mido som är Zlatans konkurrent om platsen på topp.

Men egentligen spelade Ajax som allra bäst på slutet då Mido kom in och man ändrade till 4-4-2-spel med de två supertekniska ungdomarna tillsammans på topp.

- När Mido kom in blev det lättare. Vi fick order om att hålla i bollen. Alla är unga i vårt lag. Alla vill visa vad vi går för. Alla är enormt tekniska. Målvakten (Maarten Stekelenburg) är vår tredjemålvakt men kolla vilka crosspassningar han slår, säger Zlatan.

Som kunde köra hem nöjd med sin dag på jobbet.

Stefan Alfelt