Målvaktskris i landslaget

Hedman och Isaksson på bänken – Kihlstedt är skadad

1 av 3 | Foto: Keith Hammett
Magnus Hedman är bänkad och säger sig välja Celtic före landslaget.
FOTBOLL

KÖPENHAMN

I morgon presenterar Lars Lagerbäck och Tommy Söderberg sin första landslagstrupp efter VM. Den stora frågan är vilka målvakter som ska vara med. Alla tre VM-målvakterna är frågetecken just nu:

– Det är aldrig roligt när spelare är skadade eller petade i sina klubblag. Vi får se vilka vi har att tillgå, säger Lars Lagerbäck.

Magnus Hedman prioriterar att ta en plats i Celtic och säger själv att han inte bryr sig om landskampen mot Ryssland i Moskva 21 augusti.

Andreas Isaksson är petad i Djurgården.

Och Magnus Kihlstedt har än en gång drabbats av en underlig skada.

– Jag fick ont i vänster knä efter träningen i måndags. Vi trodde att jag skulle kunna spela ändå, men när jag gick ner för trappan till omklädningsrummet vek sig knäet under mig, säger Magnus Kihlstedt.

Läkarundersöks i dag

Därför fick han stanna på läktaren när hans FC Köpenhamn i går vann med 2–1 på två mycket sena mål mot superliganykomlingen Farum.

– Läkarna har konstaterat att det inte kan vara ledbanden eller korsbanden som är skadade, eftersom knäet fortfarande är stabilt. Kanske är det brosk eller något som ligger fel i knäet. Det går säkert att rätta till ganska snabbt i så fall, säger Magnus Kihlstedt.

Han ska läkarundersökas i dag, men det är mycket osäkert om han kan spela redan mot Ryssland.

Inför VM-slutspelet i Japan sträckte han sig när han sköt en utspark i FCK:s sista ligamatch före uppehållet. Den gången visade sig skadan vara lindrigare än läkarna förmodade. Nu är Kihlstedt återigen helt ovetande om vad som väntar.

– Jag har aldrig varit knäskadad tidigare så jag har ingen aning om hur illa det kan vara.

”Shaaban har varit bra”

För Lars Lagerbäck och Tommy Söderberg väntar en måndag med telefonsamtal och funderingar. Det kan bli två helt nya namn i truppen om Magnus Hedman ber om att få slippa träningslandskampen.

Lars Lagerbäck var i går och tittade på Djurgården–Malmö och fick se Rami Shaaban släppa in fyra mål.

– Jag var väl inte där för att studera just Rami Shaaban, men jag har full förståelse för att Sören Åkeby och Zoran Lukic väljer honom före Andreas Isaksson. Shaaban har varit väldigt bra när jag sett honom i tidigare matcher, säger Lars Lagerbäck.

Som tycker att det är många målvakter i årets allsvenska som gjort bra insatser.

– Mattias Asper (MFF) och Fredrik Sundfors (Sundsvall) är två som vi känner sen tidigare. Sundfors har varit jätteduktig.

Sundsvalls målvakt har förmodligen varit bäst i allsvenskan i år. Kanske kan det räcka till en sensationell landslagsplats.

Stefan Alfelt ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM