Asper förvånad över uttagningen

Mattias: Jag har inte varit i full form

FOTBOLL

MFF:s målvakt Mattias Asper är tillbaka i landslaget.

- Jag måste erkänna att det var väldigt överraskande. Jag har inte varit i full form.

När Magnus Kihlstedt skadade knäet och Andreas Isaksson inte fått spela i Djurgården fick förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Tommy Söderberg leta efter en ny andremålvakt till Magnus Hedman.

Valet föll på Mattias Asper - som inte tycker att han har varit landslagsmässig i de matcher han spelat för MFF.

"Lite upp och ner"

- Det har varit lite upp och ner. Jag är nöjd med de flesta matcherna men jag känner att jag har en bit till innan jag når upp i full form.

Själv har Asper inte funderat någonting på möjligheten att komma med i truppen som ska åka till Moskva för match mot Ryssland på onsdag i nästa vecka.

- Inte som det har varit nu. Jag inriktar mig helt och hållet på Malmö FF. Jag är ny här och gör allt för att få spela och spela mitt bästa. Formen börjar att närma sig och det ska bli riktigt inspirerande att komma med i landslaget.

- Ringer någon mig ser jag det som en ära att få vara med. Självklart är jag jätteglad över att förbundskaptenerna kommer ihåg mig.

Mattias Asper var en av tre målvakter i EM-slutspelet 2000 och var även med i trupperna under den följande höstens VM-kvalmatcher. Men när han flyttade från AIK till spanska Real Sociedad och hamnade på avbytarbänken försvann han också ur landslaget.

- Jag har mycket mer att ge. Bara att hoppas att jag når dit så att jag i framtiden kan hjälpa Malmö till fler segrar.

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM