Bäst klädd i Sverige

Mellberg i topp – Hedman sist: Vi kör ju inte samma stil

FOTBOLL

Olof Mellberg ses som en stilfull spelare, medan Magnus Hedman borde försöka spela skjortan av sig själv.

Åtminstone när Café tycker till.

Landslagsstjärnorna hamnar först och sist när magasinet listar Sveriges bäst klädda män 2002.

Olof Mellberg & Magnus Hedman.

Olof Mellberg tar emot utmärkelsen, som han tar ner bollen på ett lugnt träningspass med Aston Villa inför premiären av Premier League.

Leende.

– Ja, det här är jättekul. Kläder intresserar mig, och det är trevligt att andra uppskattar det jag tar på mig, säger han.

Landslagsbacken har alltid varit modemedveten och tackar sin mamma för det. I takt med framgångarna, och ett allt fetare lönekuvert, har han kunnat utveckla sitt intresse.

Har fått dyrare smak

– Jag köper ganska mycket kläder, men det går i perioder. Vissa månader köper jag ingenting alls, andra lägger jag ner en hel del pengar. Det är kul att kunna lägga pengar på lite finare märken, säger Olof Mellberg.

– Mängden är inte större än när jag var hemma i Sverige, men jag har fått en dyrare smak. Ibland klär jag mig extremt och flashigt, ibland i jeans och t-shirt, säger han.

Vad är det dyraste plagg du har köpt?

– En skinnjacka, tror jag. Jag gav 12 000 kronor. Prada...

Favoritmärke?

– Inget speciellt egentligen, men jag gillar Dolce&Gabbana-jeans. Armanibyxor sitter också väldigt bra, tycker jag. Just byxor är ganska viktigt.

Hur många fyllda garderober har du egentligen?

– Det vet jag inte. Tyvärr ligger inte kläderna i garderoberna. De ligger överallt, över hela huset, säger han och skrattar.

Ingen trendsetter

Olof Mellberg är Sveriges bäst klädda man 2002, men han vill inte kalla sig trendsetter.

– Ungdomar i Sverige är extremt modemedvetna. Jag tror att vi svenskar bryr oss över lag. Sverige och speciellt Stockholm har blivit lite av ett modecentrum, med många bra designers.

Vad säger du om Magnus Hedman, som kom sist?

– Oh, fy fasen. Vi kör ju inte samma stil, men han får ta det där med en nypa salt. Det är trots allt bara en jury som väljer. Huvudsaken är att han trivs i det han bär. Då blir det oftast snyggt. Jag tycker själv att han ser okej ut. Han behöver nog inga tips av mig, säger Olof Mellberg.

Magnus Hedman blir först tyst, men börjar sedan skratta när han för höra sin listplacering.

– Och jag som tycker att jag har blivit så poppig. Jag får väl skylla på Magdalena och kämpa till nästa år istället, säger han.

Stefan Holm