Vilse i Skoogen

1 av 2
Lika som bär Niklas Skoog och...
FOTBOLL

Niklas Skoog är en modern fotbollsspelare. Han reser runt och säljer sina tjänster på den öppna europeiska marknaden till den som betalar anständigt. Tio år of fame. That"s it. Det unnar jag honom. Är man från Västra Frölunda bör man ha en smula tur nånstans i livet.

En hel vecka inför seriefinalen sa Erik Hamrén och de andra i Örgryte att det viktiga är att vi ser till så att Niklas Skoog inte får bollen rättvänd i anfallsläge så att han kan frispela Peter Ijeh. Stoppar vi honom där så har vi nyckeln till hur vi ska besegra Malmö.

Trodde de.

Men Niklas Skoog har två sidor.

Lyckas man stoppa honom som framspelare träder målgöraren fram istället. Två lagom elaka mål i Göteborg senast, där särskilt den feldömda frisparken inne i straffområdet var lika självklar som upprörande. Men också felaktiga mål räknas. Å andra sidan hade Skoog ett otroligt vackert vollyskott i första halvlek som skulle blivit årets mål.

Men det är något annat som också är värt att påpeka.

Jag antar, utan att egentligen veta nåt, att Skoog är något så omodernt som En Bra Kompis. Ni vet såna där som de pratade om i fotbollsskolan.

Hur ska jag annars tolka de telefonsamtal jag får från spelare i Malmö FF. De vill ha in Skoog under vinjetten Lika Som Bär. Kärleksfullt och solkigt. Lagom retfullt.

Vem han är lik?

Ser ni inte det...?

Alf, förstås.

Det amerikanska rymdmonstret Alf. En riktig sötnos.

Så varsågod alla fans och alla kompisar. Här är den:

Lika Som Bär - Alf och allsvenskans just nu bästa spelare Niklas Skoog.

Grisfotbollen har fått ett ansikte i allsvenskan - Sundsvall spelar numera uppe på hälsenorna på motståndarna. Så tar man uppenbarligen hand om en felvänd Alexander Farnerud.

Grusfotbollen har också fått ett ansikte i allsvenskan - Sundsvalls plan är en pinsamhet för hela serien. Efter bördigaste sommaren på tusen år.

När Halmstads ledning säger att Djurgården är allsvenskans mest lättscoutade lag visar det att vinden har vänt. Förra året vägrade motståndarna bry sig om hur Djurgården spelade. Alltså blev de chockade på plan.

Inte längre...

Marino Rahmberg frälser Blåvitt - hallå...?

Lasse Johansson i Kalmar var ändå rätt stor när hejaramsorna på Söderstadion blev onödigt tarvliga. Lasse till Djurgårn - hygglo.

Jag var först på bollen, sa Andreas Isaksson när han slog ner Robert Andersson. Uppfattade han alltså Robbans huvud som en boxboll?

Är det bara jag som har en känsla av att det filmas mer i allsvenskan igen? Djurgården-Halmstad drällde av löjligt skendöda spelare. Domare Peter Fröjdfeldt var för snäll. Sharbel Touma borde utvisats.

Fast det är alltid när man skriver saker som de där om Rahmberg som man får fel och får äta upp det...

Gustaf Andersson skaffade en agent som såg till att han bröt med IFK Göteborg. Sen bröt han själv med agenten. Är det som kallas att sälja smöret men tappa pengarna...?

Veckans 11

På bänken

Lasse Anrell

ARTIKELN HANDLAR OM