Kennet Anderssons kompis friades

Men en av Fenerbahces representanter fick en månads fängelse för fotbollsbråket på Råsunda

FOTBOLL

STOCKHOLM

Fotbollsbråket efter Uefacupmatchen mellan AIK och turkiska Fenerbahce på Råsunda för snart en månad sedan fick på måndagen sitt rättsliga efterspel.

En av de åtalade representanterna för Fenerbahce dömdes till en månads fängelse för misshandel medan den andre frikändes helt.

Kennet Andersson.

- Jätteskönt att min vän frikändes. Jag har hela tiden trott på att han är oskyldig, säger förre landslagsspelaren Kennet Andersson, tidigare proffs i Fenerbahce, till TT.

De båda männen, som är knutna till den turkiska fotbollsklubben Fenerbahce, besökte Råsunda 19 september för att titta på uefacup-matchen mellan AIK och Fenerbahce.

Direkt när matchen var slut uppstod bråk på den västra läktaren mellan svenska och turkiska supportrar. En av supportrarna fick en spottloska i ansiktet och när hans pappa skulle ingripa fick han flera slag i ansiktet.

Enligt kammaråklagare Anders Sundholm var det de bägge turkiska klubb-medlemmarna som utdelade slagen.

En av männen blev direkt utpekad i rätten och dömdes därför på måndagen av Solna tingsrätt till en månads fängelse för misshandel.

Straffet anses avtjänat genom de 21 dagar som mannen suttit häktad. Bevisningen mot den andre mannen var, enligt domstolen, inte tillräcklig. Av det skälet frikändes han. Rätten var dock inte enig.

Kjell Rynhag/TT