Här är Årets Lag

Anrells Veckans Elva Special

FOTBOLL

Jag har ända sen Anrellsvenskan startades tagit ut Veckans Elva. Där har jag tagit ut de elva bästa spelarna under de senaste sju dagarna. Oavsett placering på plan.

I dag gör jag på ett annat sätt: Här är Årets Lag. 25 omgångar har gått och jag har sett mer fotboll än nånsin tidigare i mitt liv. Com hem är ett opium för sportkrönikörer.

Jag satsar på ett offensivt 3-4-3.

Här är Årets Lag i allsvenskan:

1: Dick Last, örgryte

Han har genomgående varit den bästa. Ingen svacka som hos Andreas Isaksson eller Balàzs Raboczki. Enda dåliga insatsen var när han till slut fick chansen i landslaget.

2: Markus Karlsson. Djurgården

Har varit genomgående bra som mittback. Har en kreativ spelstil med stort hjärta och stor elegans. En av de mest underskattade spelarna i allsvenskan.

3: Patrik Rosengren, Kalmar

Kom sent till allsvenskan efter att ha harvat i Mjällby. Nu slet han som ett djur för att rädda sitt lag men inte ens hans bläckfiskben

hjälpte. Och Mjällby föll som en sjunkbomb.

4: Daniel Majstorovic, Malmö

Ibland kan man undra om han inte ser bättre ut än han spelar. Men kraften och styrkan hos Malmös mittback är speciell. Målen senast mot AIK var det definitiva slutbetyget.

5: Mikael Nilsson, Halmstad

En annan av de mera underskattade spelarna i allsvenskan. Han är något så ovanligt som en spelare som kan göra mål och passa - och vara grovarbetare.

6: Magnus Källander, Örgryte

Källander har länge gjort sitt arbete i det tysta. Men till slut vet väl alla i Fotbollssverige att han är den dominante; den gode, den onde och den fule i en person.

7: Kim Källström, Djurgården

Kim är självklar. Kanske är han allsvenskans bästa spelare i år. I konkurrens med Afonso och Ijeh och kanske Niklas Skoog.

8: Kennedy Bakircioglü, Hammarby

Kennedy har varit ojämn men har ändå gjort

sitt bästa år i allsvenskan. Hans skott är numera livsfarliga. Inte bara för fiskmåsarna.

9: Afonso Alves, Örgryte

Har i sina bästa stunder gett allsvenskan en doft av de stora ligorna i världen. Steget,

tekniken och skotten höll världsklass. Även den temporära osynligheten.

10: Niklas Skoog, Malmö

Spelgeniet i Malmös anfall som hittade de där

vägarna som så ytterst få andra spelare i årets allsvenska hittat. Utan Skoog ingen Ijeh, som det urgamla skånska ordspråket lyder.

11: Peter Ijeh, Malmö

När Malmö presenterades i Sportbladets

bilaga inför allsvenskan fanns Ijeh inte ens med i laguppställningen. Nu är han skyttekung. Tom Prahls genidrag.

Lasse Anrell