Storseger för mästarna i premiären

Slog Ljusdal med 9–2

FOTBOLL

SANDVIKEN (TT)

De regerande mästarna Sandviken och Ljusdal var första paret ut när bandyallsvenskan tjuvstartade på fredagen med möte på Jernvallen.

Det handlade om en riktigt skaplig premiärmatch - med framför allt en rad snygga mål och en komfortabel SAIK-vinst till slut med hela 9-2 (3-1).

2 092 åskådare fick se Ljusdal bjuda på bra motstånd under större delen av första halvlek men efter pausvilan tog hälsingarna helt slut och hemmamålen rasade in med jämna mellanrum.

Sandvikens andra halvlek var imponerande, om än inte direkt mästarklass.

- Sammantaget är jag nöjd, sade Sandvikens tränare Anders Jakobsson.

- Tyckte det var en riktigt hygglig premiär från vår sida och även Ljusdal inledde bra och gav oss full huggning i upptakten med sina fina lyftningar.

Hemmaförsvaret hade svårt mot de långa och höga lyrorna och med lite flyt hade Ljusdal kunnat haft ytterligare något mål.

Solomål

Ljusdals Magnus Mill blev den förste allsvenske målskytten för säsongen efter 11 minuter på en högerhörna.

Sandviken kvitterade, även det på en högerhörna genom lagkaptenen Niklas Spångberg och sedan spädde nye ytterhalven Daniel Mossberg, som ersätter flyktade Jonas Gustafsson, på med ett bejublat och snyggt solomål fram till 2-1 och en annan yngling och dominant i SM-finalen i våras, Patrik Nilsson, ökade på till 3-1 bara minuten senare.

Även det en mycket tjusigt fullträff.

I andra halvlek orkade inte gästerna alls.

Det slutade med att Magnus Muhrén prickade in tre mål och unge Patrik Nilsson sköt ytterligare två mål i andra halvlek. totalt tre även han alltså.

Dessa två var de tongivande i ett ramstarkt och rakt igenom homogent Sandviken.

En annan dominant var ytterhalven Niklas Spångberg som bjöd på två eleganta framspelningar, som helt friställde Muhrén två gånger i rad med mål nummer sex och sju som följd inom loppet av två minuter.

''Tjusiga avslutningar''

- Mycket tjusiga målavslutningar som måste ha behagat storpubliken till fullo, säger Anders Jakobsson. Som bandyälskare kan man inte annat än känna välbehag när man ser så underbara mål.

- Allt ser så himla enkelt ut när två artister och bollekare som Spångberg och ''Murren'' utför målen men alla ska veta att det är himla svårt att utföra det på isen i full fart.

TT